:: دوره 26، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 68-66 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع آسیب هایمن در دختران باکره حین عمل هیستروسکوپی در بخش زنان بیمارستان حضرت رسول اکرم طی سال های 1383 تا 1393
شهلا چایچیان1، ابوالفضل مهدیزاده کاشی2، زینب تمنایی3، محدثه پیشگاه رودسری4، زهرا نجمی5، یوسف علی محمدی6
1- متخصص زنان و زایمان، مرکزتحقیقات روش‌های کم تهاجمی در زنان، واحد علوم پزشکی تهران دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران ، shchaichian@gmail.com
2- متخصص زنان و زایمان، مرکزتحقیقات اندومتریوز، دانشگاه علوم پزشکی ایران
3- رزیدنت داخلی، بیمارستان لبافی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- مرکزتحقیقات جراحی های کم تهاجمی، بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص)، دانشگاه علوم پزشکی ایران
5- متخصص زنان- فلوی جراحی های کم تهاجمی، مرکز تحقیقات اندومتریوز، دانشگاه علوم پزشکی ایران
6- مرکزتحقیقات روش های پیشرفته و کم تهاجمی پارس، بیمارستان پارس، دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (7628 مشاهده)

سابقه و هدف: باکره بودن دختران تا شب زفاف در بسیاری از جوامع به خصوص جوامع شرقی امری مهم تلقی می­شود و در بعضی از فرهنگ­ها آسیب هایمن قبل از ازدواج حتی در اثر علل دیگر به جز رابطه جنسی باعث تحقیر دختر، محروم شدن از حقوق اجتماعی و حتی در مواردی قتل می­شود.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی توصیفی، پرونده تمامی بیماران باکره­ای که طی سال­های1383 تا 1393 به هر دلیل تحت عمل  جراحی هیستروسکوپی در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) قرار گرفتند، بررسی شد. اطلاعات مورد نظر گرداوری و وارد SPSS ورژن 19شد. به منظور تحلیل داده­ها از شاخص­های توصیفی و نسبت­ها وتناسب­ها استفاده شد.

یافته­ها: در طی این سال­ها، در کل 400 خانم به علت AUB (خونریزی رحمی غیرطبیعی) جهت بررسی و درمان به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه نمودند که از این تعداد، 12 مورد (3%) باکره و 388 مورد (97%) غیر باکره بودند. از 12فرد باکره مراجعه کننده جهت درمان به روش هیسترسکوپی در 3 مورد (25%) آسیب هایمن گزارش شد و انجام روش فوق در 9 نفر بدون آسیب هایمن بود.

نتیجه­گیری: با توجه به شیوع بالای بیماری­های مادرزادی و اکتسابی اندومتر و موفقیت بالای درمان این بیماری­ها به وسیله هیسترسکوپ به نظر می­رسد آموزش دقیق­تر دستیاران زنان و مامایی  جهت کاهش آسیب هایمن در این روش برای کاهش تنش بیماران و مراجعه زودتر آنان به مراکز درمانی کارساز باشد.

واژگان کلیدی: دختران باکره، آسیب هایمن، خونریزی غیرطبیعی رحمی،  هیسترسکوپی، میوم.

واژه‌های کلیدی: دختران باکره، آسیب هایمن، خونریزی غیرطبیعی رحمی، هیسترسکوپی، میوم
متن کامل [PDF 174 kb]   (37815 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: زنان و زايمان
دریافت: 1394/6/16 | پذیرش: 1394/9/23 | انتشار: 1394/12/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها