:: دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 164-161 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه شیوع سنی، جنسی و تظاهرات بالینی کودکان مبتلا به تومور ویلمز و نوروبلاستوم در بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران
معصومه همت یار 1، معصومه رباطی میلی
1- ، f_hemat@yahoo.com
چکیده:   (18531 مشاهده)
سابقه و هدف: نوروبلاستوم شایع ترین تومور دوره شیرخوارگی و تومور ویلمز شایع ترین تومور بدخیم کلیه در کودکان است. تشخیص افتراقی این دو تومور از یکدیگر همیشه دارای اهمیت است. این مطالعه به منظور مقایسه شیوع سنی، جنسی و تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به تومور ویلمز و نوروبلاستوم در یکی از بیمارستان های کودکان تهران انجام شد.
روش بررسی: این یک مطالعه مقطعی - تحلیلی است که به صورت تصادفی بر روی 50 بیمار مبتلا به تومور ویلمز و 50 بیمار مبتلا به نوروبلاستوم طی سال های 82-1372 در بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام گردید. با استفاده از پرونده بیماران و چک لیست تهیه شده، متغیرهای مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: بیشترین فراوانی سنی در دو گروه در محدوده 2 تا 5 سالگی و میانگین سنی حدود 5/3 سال بود. نوروبلاستوم در پسرها و تومور ویلمز در دخترها شایع تر بود. اولین و شایع ترین تظاهر بالینی در دو گروه توده شکمی بود. هماچوری و هیپرتانسیون در بیماران مبتلا به ویلمز و تب، هپاتومگالی، متاستاز، توده خارج شکمی و کلسیفیکاسیون در بیماران مبتلا به نوروبلاستوم شایع تر بود.
نتیجه گیری: در هر کودکی که با توده شکمی مراجعه می کند، باید تومور ویلمز و نوروبلاستوم مد نظر باشد. احتمال نوروبلاستوم در بیماران با حال عمومی بدتر، علایم سیستمیک و وجود متاستاز بیشتر است.
متن کامل [PDF 154 kb]   (2641 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/6/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها