:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 100-97 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از سوربیتول بر شاخص گلایسمیک در بیماران دیابتی نوع II
مریم رزاقی آذر ، پیام فرح بخش فارسی 1، ایرج مهرنیا ، ناصر ولایی ، مسعود کیمیاگر
1- ، payamfarahbakhsh@yahoo.com
چکیده:   (20771 مشاهده)
سابقه و هدف: در دیابت به عنوان شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم، بیماران مبتلا مجاز به مصرف گلوکز یا دی ساکارید حاوی گلوکز (نظیر ساکارز) نیستند. در این مطالعه، تغییرات گلوکز خون بیماران دیابتی پس از مصرف مرباهای ژله ای رژیمی تهیه شده از شیرین کننده سوربیتول و نان سفید (‌رفرانس) مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفتند. برای تعیین شاخص گلایسمیک مرباهایی که دارای خصوصیات حسی قابل قبولی بودند، از نان سفید به عنوان رفرانس استفاده شد و مقادیر گلوکز خون در زمان های صفر، 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از خوردن هر یک از آنها اندازه گیری شد و تغییرات آن با آماره ویل کاکسون و من-ویتنی U مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته ها: 30 نفر با نسبت برابر مرد و زن و میانگین سنی (± انحراف معیار) ?/?? ±51 سال و میانگین وزنی 10± ?/?? کیلوگرم بررسی شدند. در بیماران دیابتی نوع II، پاسخ قندی پس از مصرف نان سفید به مراتب بیشتر از مربای رژیمی سوربیتول بود (?.????>P) ‌شاخص های گلایسمیک نان سفید (‌رفرانس) و مربای سوربیتول به ترتیب 100 و ?/?? تعیین شد.
نتیجه گیری: ‌با توجه به شاخص گلایسمیک کم این مربا و اثرات مثبت بالینی مواد غذایی دارای شاخص گلایسمیک کم، استفاده از این مربا در رژیم غذایی بیماران دیابتی مفید خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: دیابت، مربای ژله ای رژیمی، سوربیتول، شاخص گلایسمیک
متن کامل [PDF 184 kb]   (3446 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1387/4/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها