:: دوره 18، شماره 3 - ( پاييز 1387 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 203-201 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط پره اکلامپسی و اختلالات شبکیه چشم ناشی از ان با استفاده از آزمایش الکترورتینوگرافی
مریم مهرپویا 1، سیدمحمدمسعود شوشتریان ، شیوا مدنی ، پگاه ولی الهی
1- ، maryammehrpooya@yahoo.com
چکیده:   (24947 مشاهده)
سابقه و هدف: پره اکلامپسی یک اختلال سیستمیک است که با هیپرتانسیون و پروتئینوری پس از هفته بیستم حاملگی مشخص شده و بسیاری از سیستم های بدن از جمله شبکیه چشم درگیر می کند. در این مطالعه اثر پره اکلامپسی بر شبکیه چشم با استفاده از الکترورتینوگرافی بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه همگروهی، 41 زن باردار سالم با 41 زن باردار دچار پره اکلامپسی در دو گروه قرار گرفته و در مرکز قدس با استفاده از الکترورتینوگرافی تحت بررسی قرار گرفتند. برای بررسی شبکیه تکنیک های متعددی وجود دارد که یکی از این روش ها الکترورتینوگرافی (ERG) است. به منظور بررسی عملکرد شبکیه، موجb الکترورتینوگرام و زمان تاخیر و دامنه نوسان موج b در دو گروه مقایسه شد.
یافته ها: میانگین سن بیماران سالم و مبتلایان به پره اکلامپسی تفاوت معنی داری را نشان نداد (?.?±??.?? در مقابل ?.?±??.??،(NS میانگین زمان تاخیر موج b الکترورتینوگرام در گروه مادران سالم ??.??±???.?? و در گروه پره اکلامپسی ??.??±???.?? میلی ثانیه بود (NS). میانگین دامنه نوسان موج b در گروه اول ?.?±??.?? در گروه پره اکلامپسی ?.?±??.?? میکروولت بود (NS). با در نظر گرفتن حد مرزی 85 میکروولت برای موج b میزان خطر نسبی پره اکلامپسی برای بروز اختلالات شبکیه?.?? برست آمد (فاصله اطمینان 95 درصد: ?.??-?.??؛ .(NS
 نتیجه گیری: به نظر می رسد که پره اکلامپسی تاثیر پایداری بر شبکیه بیماران ندارد و انجام مطالعات بیشتر و ترجیحا در طی بیماری حاد می تواند ما را به نتایج قطعی برساند.
واژه‌های کلیدی: الکترورتینوگرافی، پره اکلامپسی، شبکیه چشم
متن کامل [PDF 126 kb]   (2810 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1387/7/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاييز 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها