:: دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1389 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 125-118 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفی تمایل به استفاده از IUD نوع هندی (Pregna) در خانم‌های مراجعه کننده به مرکز بهداشتی– درمانی بدر
صدیقه رفیعی طباطبایی 1، کورش هلاکوئی نائینی ، فرشته مجلسی ، سید رضا مجدزاده ، شیرین تقی زاده ، مانا هادیپور جهرمی
چکیده:   (26998 مشاهده)
سابقه و هدف: از معضلات وسیله داخل رحمی(IUD)، خروج زودتر از موعد است که کارآیی آن را کاهش می دهد. در این مطالعه کیفی، تمایل زنان همسردار 45-15 ساله در استفاده از IUD های نوع جدید هندی ((pregna بررسی شد.
روش بررسی: این مطالعه به طریق کیفی و با استفاده از روش مصاحبه گروهی متمرکز (FGD) در سه گروه از زنان و چهار مصاحبه عمیق فردی (IDI) انجام گرفت.
یافته ها: مصاحبه های گروهی متمرکز نشان داد که افراد اطلاعات خوبی از روش های پیشگیری از حاملگی داشتند و بیشترشان از IUD به عنوان روشی آسان و مطمئن یاد می کردند. اکثر آنان عوارض IUD را خونریزی بیشتر، لکه بینی، عفونت، کمر درد و پا درد می دانستند و در گروهی که به علت عوارض، IUD را خارج کرده بودند بیشترین مشکل خونریزی و لکه بینی و به میزان کمتری عفونت بود. بر اساس مصاحبه های عمیق فردی، در ابتدای استفاده از این نوع IUD موارد خروج خیلی زیادتر بود و عوارضی مثل خونریزی و لکه بینی در این نوع بیشتر از انواع قبلی بود.
نتیجه گیری: توصیه می شود با دقت بیشتر در انتخاب نوع IUD و نحوه گذاشتن آن و انجام مطالعات بیشتر در مقایسه بین IUD مصرفی فعلی با انواع دیگر موجود در بازار، بتوان با انتخاب بهترین گزینه، شاهد ارتقاء سیاست های تنظیم خانواده در کشور باشیم. واژگان کلیدی: IUD، خروج، عوارض.
واژه‌های کلیدی: IUD، خروج، عوارض
متن کامل [PDF 828 kb]   (8689 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1389/6/13 | انتشار: 1389/6/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها