[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1385 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 14-9 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تعدیلی باربیتواتها وترکیب دوتایی آنها بر گیرنده الفا1 گلیسین انسانی بیان شده بر تخمک قورباغه Xenopus Laevis
مهسا هادیپور جهرمی 1، استفان دانیالز ، محمود قاضی خوانساری
1- ، jahromymh@yahoo.com
چکیده:   (23933 مشاهده)
سابقه و هدف: به منظور یافتن محل اثر مشترک داروهای بیهوش کننده باربیتوراتی برگیرنده 1α گلیسین، اثرات منفرد و ترکیبات دوتایی داروهای تیوپنتال، پنتوباربیتال و متوهگزیتال بر این گیرنده بیان شده بر روی تخمک قورباغهXenopus با استفاده از روش اتصال با ولتاژ ثابت با دو الکترودTwo-electrode voltage – clamp انجام پذیرفت.
روش بررسی: در مطالعه مداخله ای حاضر ژن مولد گیرنده مذکور بطور نوترکیب تهیه و mRNA حاصله به بخش سیتوپلاسمی تخمک قورباغه بطور میکرونی تزریق گردید. جهت مطالعات فارماکولوژیکی بر روی این گیرنده با اتصال به ولتاژ ثابت 60mV – جریانات القا شده (کانال کلر) مورد ارزیابی با دو الکترود قرار گرفت. سپس به مطالعه اثرات سه داروی باربیتوراتی بر گیرنده مذکور در حضور اگونیست آن به تنهایی و بصورت ترکیب دوتایی پرداختیم.
یافته ها: تیوپنتال (µM40-5) و پنتوباربیتال (µM400-25) (اما نه متوهگزیتال) جریانهای حاصله از گلیسین با غلظتM µ 50 را بطور وابسته به دوز، حداکثر به میزان 220 و 400درصد تقویت نمودند. ترکیب دوتایی متوهگزیتال با تیوپنتال و یا پنتوباربیتال، اثر تقویتی دو داروی اخیر را در مقایسه با استفاده از هر یک به تنهایی بطور محسوسی کاهش داده که میزان آن به ترتیب 180 و280 درصد گزارش شد. ترکیب دوتایی تیوپنتال با پنتوباربیتال (µM50) باعث افزایش اثر تقویتی در مقایسه با استفاده از هر کدام از داروها به تنهایی شده است.
نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد دو داروی تیوپنتال وپنتوباربیتال به عنوان تعدیل کننده های آلوستریکی مثبت بر روی گیرنده گلیسین اثر می کنند. در مقابل متوهگزیتال علیرغم بی اثر بودن بر تحریکات آگونیست، به عنوان یک آنتاگونیست رقابتی در برابر اثرات تیوپنتال و پنتوباربیتال عمل می نماید. بر اساس نتایج پیشنهاد می شود که سه داروی باربیتوراتی، از طریق اتصال به مکانهای مشترکی بر گیرنده گلیسین انسانی اثر می نمایند.
واژه‌های کلیدی: گیرنده گلیسین، بیهوشی، باربیتوراتها.
متن کامل [PDF 191 kb]   (3413 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1389/6/30 | انتشار: 1385/1/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadipour Jahromi M, Daniels E, Ghazi Khansari M. Modulatory effects of barbiturates and their binary combinations on human alpha-1 glycine receptors expressed in Xenopus Oocytes. MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (1) :9-14
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-307-fa.html

هادیپور جهرمی مهسا، دانیالز استفان، قاضی خوانساری محمود. اثرات تعدیلی باربیتواتها وترکیب دوتایی آنها بر گیرنده الفا1 گلیسین انسانی بیان شده بر تخمک قورباغه Xenopus Laevis . فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (1) :9-14

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-307-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645