[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 105-101 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان نقایص لوله عصبی و فاکتورهای موثر در بروز آن در زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه فاطمیه شاهرود
مریم کشاورز 1، حسین هراتی پور ، غلام رضا بابایی ‌روچی
1- ، m_keshir@yahoo.com
چکیده:   (23180 مشاهده)
سابقه و هدف: نقایص لوله عصبی پس از نقایص قلبی شایعترین ناهنجاریهای مادرزادی به شمار می روند. میزان بروز آنها 1.4-2 در هر 1000 تولد زنده است. این نقایص ناشی از اختلال در بسته شدن لوله عصبی در هفته سوم و چهارم زندگی جنینی است. شناسایی و آموزش پیشگیری از عوامل خطرزا اهمیت زیادی داشته و از بسیاری از مشکلات عاطفی مادر و تحمیل هزینه ها پیشگیری می نماید.
روش بررسی: در یک مطالعه مورد شاهدی، از میان کلیه مادران مراجعه کننده به زایشگاه فاطمیه شاهرود از اول فروردین 1377 تا پایان شهریور 1381 تعداد 100 نفر از مادرانی که نوزاد سالم بدنیا آورده بودند به صورت نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بعنوان گروه شاهد انتخاب و از نظر بعضی از مشخصات و فاکتورهای موثر در بروز نقایص لوله عصبی با 55 مادری که در مدت 4.5 سال اخیر نوزاد و یا جنین با نقص لوله عصبی بدنیا آورده بودند (گروه مورد) مقایسه شدند.
یافته ها: بر اساس نسبت خطر تعیین شده، هیچ یک از فاکتورهای مورد بررسی به عنوان فاکتور خطر موثر در بروز نواقص لوله عصبی بدست نیامد، از طرفی بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری در مصرف مکمل اسید فولیک مشاهده نشد و هر دو گروه مکمل اسید فولیک را از ماه سوم بارداری به بعد مصرف می کردند. هیدرآمینوس در دوران بارداری به عنوان عارضه ناشی از باز بودن لوله عصبی، در گروه مادران مورد به طور معنی داری بیشتر از مادران گروه شاهد بود (%20.9 در مقابل p<0.001, %1).
نتیجه گیری: در این مطالعه هیچ یک از فاکتورهای مورد بررسی در بروز نواقص لوله عصبی موثر نبودند، لذا انجام مطالعات اپیدمیولوژیک در بررسی بهتر این ارتباط پیشنهاد می گردد. بر اساس نتایج مطالعات مختلف مصرف روزانه اسید فولیک در حوالی زمان لقاح از بیشتر از نیمی از موارد بروز نواقص لوله عصبی جلوگیری می کند، لذا تجویز اسید فولیک به میزان توصیه شده در کلیه زنانی که در سنین باروری (45-15 سال) هستند و به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند، پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: ناهنجاریهای مادرزادی، نواقص لوله عصبی، مکمل اسید فولیک
متن کامل [PDF 169 kb]   (3133 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshavarz M, Harati pour H, Babaie Rouchi G. Surveying the frequency of neural tube defects and the effective factors in pregnant women refereed to Fatemiyeh Hospital in Shahrud. MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (2) :101-105
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-46-fa.html

کشاورز مریم، هراتی پور حسین، بابایی ‌روچی غلام رضا. بررسی میزان نقایص لوله عصبی و فاکتورهای موثر در بروز آن در زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه فاطمیه شاهرود. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (2) :101-105

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-46-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645