[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 167-163 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمون‌های تستوسترون، گنادوتروپ و سلول‌های جنسی در موش‌های صحرایی نر بالغ
مهرداد شریعتی 1، مهرداد مدرسی2 ، فیروز عربی3
1- گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران ، mehrdadshariati@hotmail.com
2- گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، خوراسگان، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران
چکیده:   (36925 مشاهده)
سابقه و هدف: گوشت نارگیل دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب غیراشباع واشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب غیراشباع می‌توانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شوند و اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بدن می‌شوند. لذا تصمیم گرفته شد، تأثیر این گوشت بر وضعیت باروری در جنس مذکر بررسی شود.
روش بررسی: در تحقیق تجربی حاضر از 40 سر موش صحرائی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت کرد، گروه شم که حلال دارو (نرمال سالین) دریافت کرد و گروه‌های تجربی دریافت کننده 500، 1000 و2000 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن گوشت نارگیل بودند که به صورت خوراکی و به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز سی‌ام از حیوانات خون‌گیری و تهیه مقاطع بافتی به عمل آمد. داده‌ها با آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافته‌ها: مقادیر 1000 و 2000 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از گوشت نارگیل، باعث افزایش معنی‌داری در میزان تستوسترون و تراکم اسپرم‌ها نسبت به گروه کنترل و شاهد شد (05/0>p).
نتیجه‌گیری: گوشت میوه نارگیل موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لوله‌ای می‌شود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک که مهارکننده آنزیم 5-آلفا- ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در میوه نارگیل هستند، مرتبط است.
واژه‌های کلیدی: گوشت نارگیل، سلول‌های جنسی، گنادوتروپین، تستوسترون، موش صحرایی
متن کامل [PDF 194 kb]   (4043 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: زيست شناسي جانوري
دریافت: 1391/7/2 | انتشار: 1391/6/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariati M, Modarresi M, Arabi F. The effect of coconut fruit meat on testosterone and gonadotropic hormones level and germ cells in adult male rats . MEDICAL SCIENCES 2012; 22 (3) :163-167
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-587-fa.html

شریعتی مهرداد، مدرسی مهرداد، عربی فیروز. تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمون‌های تستوسترون، گنادوتروپ و سلول‌های جنسی در موش‌های صحرایی نر بالغ. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1391; 22 (3) :163-167

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-587-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645