:: دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 40-30 برگشت به فهرست نسخه ها
توسعه زیست‌حسگر آمپرومتری بدون آنزیم برای تعیین مقدار سیستئین و استیل سیستئین
نغمه ستار احمدی1 ، حسین هلی2
1- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،گروه فیزیک و مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- پژوهشکده مکانیک شیراز، سازمان فضائی ایران ، hheli7@yahoo.com
چکیده:   (14233 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال‌های اخیر تحقیقات گسترده‌ای در زمینه خواص جالب نانوذرات و کاربرد آنها در طراحی زیست حسگرها انجام شده است. در این بین، توسعه زیست حسگرهایی که به سادگی ساخته شده و برای تعیین ترکیبات سولفیدریلی قابل اطمینان باشند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این تحقیق، یک زیست حسگر بدون آنزیم برای تشخیص سیستئین و N-استیل-L-سیستئین طراحی شد.
روش بررسی: نانوذرات با هسته اکسید آهن و پوسته کبالت هگزاسیانوفرات ساخته و به عنوان مبدل سیگنال زیست حسگر آمپرومتری به کار رفت.
یافته‌ها: نانوذرات رفتار ردوکس برگشت پذیری ارائه کرده و فعالیت کاتالیتیکی موثری در برابر اکسایش سوبستراها از خود نشان دادند.
نتیجه‌گیری: پاسخ آمپرومتری زیست حسگر برای تعیین مقدار سیستئین و N-استیل-L-سیستئین با موفقیت ثبت شد و زیست حسگر برای تشخیص و تعیین مقدار این مواد در نمونه‌های دارویی، سرم، خون و ادرار به کار گرفته شد.
واژه‌های کلیدی: زیست حسگر، نانوذره، سیستئین، N-استیل-L-سیستئین
متن کامل [PDF 401 kb]   (4451 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: فیزیک پزشکی
دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1392/3/7 | انتشار: 1392/3/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها