[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای خدادوست

محمدرضا شفاعتی، مریم شفاعتی، مرتضی خدادوست،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: سالمونلا به عنوان عامل شایع بیماری‌های گوارشی که از طریق مواد غذایی و محصولات آلوده منتقل می‌شود، سالیانه موارد بسیار زیادی از بیماری و مرگ و میر را موجب می‌شود. تشخیص مولکولی سالمونلا به روش PCR برای بسیاری از محصولات حیوانی مورد استفاده قرار گرفته، ولی در موارد کمی برای ردیابی آن در محصولات کشاورزی ساده از این روش بهره گیری شده است. گوجه فرنگی به عنوان یکی از محصولات کشاورزی که به شکل خام هم مصرف می شود یکی از منابع عفونت سالمونلایی شناخته شده است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از PCR بر اساس پرایمرهای اختصاصی برای ژن hil A سالمونلا برای ردیابی آن در سطح و درون گوجه فرنگی‌های تلقیح شده به روش مصنوعی به صورت مستقیم و پس از غنی سازی، استفاده شد. پرایمرها براساس نتایج به دست آمده برای سالمونلا اختصاصی می‌باشند.
یافته‌ها: نتایج حاصل حاکی از قدرت تشخیص سالمونلا در سطح و درون گوجه‌های تلقیح شده به ترتیب به مقدار ۱۰۱ و ۱۰۲ باکتری در هر گرم گوجه پس از ۶ ساعت غنی سازی در محیط مایع BHI بود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی برای hil A روشی حساس و قابل قبول برای ردیابی سالمونلا است.

مصطفی خدادوست، رئوف نگارش، مطهره مختارزاده، روح اله رنجبر،
دوره ۲۹، شماره ۳ - ( پائيز ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: از ویژگی­های بیماری مالتیپل اسکلروزیس(MS)، کاهش غلظت عوامل رشد عصبی و اختلال در سد خونی-مغزی است. زندگی فعال یک استراتژی مهم در درمان MS شناخته می­شود. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین آمادگی جسمانی و سطح فعالیت بدنی با غلظت سرمی عوامل رشد عصبی و مارکرهای نفوذپذیری سد خونی-مغزی در افراد مبتلا به MS است که وزن نرمال یا اضافه وزن دارند.
روش بررسی: در ۶۱ فرد مبتلا به MS (۳۱ فرد با وزن نرمال و ۳۰ فرد دارای اضافه وزن)، ظرفیت هوازی به عنوان شاخص آمادگی جسمانی و سطح فعالیت بدنی به ترتیب توسط آزمون پیشرونده دوچرخه ثابت و پرسشنامه بک ارزیابی شد. سطوح عوامل رشد عصبی و ماکرهای سد خونی-مغزی با کیت الایزا ارزیابی شد. از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون برای بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده شد. 
یافته­ها: ارتباط معنی­داری بین سطح فعالیت بدنی و ظرفیت هوازی با فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز(BDNF) و پروتئین s۱۰۰ متصل به کلسیم B (s۱۰۰b) در کل شرکت­کنندکان مشاهده شد (۰۵/۰>p)، در حالی که غلظت BDNF در گروه وزن نرمال تنها با ظرفیت هوازی ارتباط معنی­داری داشت (۰۵/۰>p) و غلظت s۱۰۰b با سطح فعالیت بدنی و ظرفیت هوازی در گروه دارای اضافه وزن ارتباط معنی­داری را نشان داد (۰۵/۰>p). نتایج آنالیز رگرسیون نشان داد که ظرفیت هوازی به صورت مستقل پیش­بینی کننده  ۲۰ % و ۳۰ % از تغییرات BDNF و s۱۰۰b است.
نتیجه­ گیری: در مجموع سطح فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی ارتباط معنی­داری با BDNF و s۱۰۰b در افراد مبتلا به MS دارد که می­تواند به وسیله وضعیت ترکیب بدن افراد تعدیل شود.

صفحه 1 از 1     

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 26 queries by YEKTAWEB 4710