[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای یونجه

مروارید مرادی چماچار، نسرین صمدی، دکتر محمدرضا فاضلی، مونا سلیمی،
دوره ۳۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: گیاه یونجه (آلفا آلفا) با نام علمی Medicago Sativa به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، ملکه علوفه­‌ها نامیده می‌شود. از طرفی مطالعات نشان داده‌اند که یونجه روی ترکیب میکروبی روده و عملکرد آن تأثیرگذار است. اینولین نیز یک ترکیب با خاصیت پری ‌بیوتیکی  طبیعی است که در محصولات مختلف از آن استفاده می‌شود. هدف این مطالعه بررسی کربوهیدراتها و اثر پری بیوتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی بود.
روش بررسی: عصاره گیری از قسمت هوایی یونجه به روش ماسراسیون انجام شد. سپس بررسی کربوهیدرات­ها، اثر ضد میکروبی و اثر پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین  بر رشد باکتری‌های لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم و همچنین اثر آن بر فعالیت ضد میکروبی سوپرناتانت آن‌ها بررسی شد. 
یافته­ها: عصاره یونجه خاصیت پری ‌بیوتیکی بیشتری نسبت به اینولین از خود نشان داد، به‌ طوری‌ که رشد و اثر ضد میکروبی دو باکتری لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم در محیط حاوی ۵/۲% عصاره بیشتر از محیط حاوی اینولین با مقدار مشابه بود.
نتیجه­گیری: در این مطالعه خاصیت پری ‌بیوتیکی قابل قبولی برای عصاره یونجه نسبت به پری بیوتیک طبیعی اینولین به دست آمد که یونجه را کاندید مناسبی جهت مطالعات بیشتر برای تعدیل میکروبیوم روده انسان و حیوان می‌کند.
 

صفحه 1 از 1     

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4700