AU - Nayebi, Negar AU - Ghorashi, Seyed Ali AU - Harzandi, Naser AU - Shamsara, Mehdi AU - Tabarai, Bahman AU - Bakhtiari, Amir TI - Diagnostic value of PCR method for detection of Salmonella enteritidis contamination in poultry products in Karaj PT - JOURNAL ARTICLE TA - iau-tmuj JN - iau-tmuj VO - 21 VI - 1 IP - 1 4099 - http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.html 4100 - http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.pdf SO - iau-tmuj 1 AB  -  سابقه و هدف: باکتری سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس یکی از سویه­های شایع درگیر کننده ماکیان است که از طریق مواد غذایی آلوده قابل انتقال به انسان می­باشد. در این مطالعه از روش PCR برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده شد.روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 80 نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان کرج و توابع آن تهیه گردید. DNA نمونه­ها به روشsalting out  استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف و سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس (1621 RTCC) به عنوان کنترل مثبت بهینه­سازی و انجام گردید. یافته­ها: بررسی محصولات PCR به روش الکتروفورز نشان از تشکیل قطعه 250 جفت بازی و آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 16 مورد از نمونه­های گوشت مرغ (40 درصد) و 9 مورد  از نمونه­های تخم مرغ (23 درصد) داشت. در آزمون تعیین ویژگی، نتیجه تست در مورد 6 باکتری روده­ای دیگر از سایر سویه­ها و جنس­ها منفی گردید و حساسیت روشPCR  در این  بررسی در سطح DNA   ژنومی fg 100 تعیین شد.نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که با توجه به محدودیت­ها و مشکلات روش­های جداسازی آزمایشگاهی می­توان از روش   PCR استفاده کرد به عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونه­های غذایی به باکتری سالمونل انتریتیدیس CP - IRAN IN - Islamic Azad University, Tehran, Iran LG - eng PB - iau-tmuj PG - 32 PT - Basic YR - 2011