TY - JOUR T1 - Antimutagenicity and cytotoxic effects of Malus domestica peel extract TT - بررسی خواص ضدجهشی و سایتوتوکسیک عصاره پوست سیب Malus domestica JF - iau-tmuj JO - iau-tmuj VL - 26 IS - 1 UR - http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1055-fa.html Y1 - 2016 SP - 16 EP - 21 KW - Antimutagenicity KW - Anticancer KW - Apple peel KW - Human Tcell lymphoma cancerous cells KW - Ames Test. N2 - سابقه و هدف: در حال حاضر سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان است بنابراین از پیشگیری می­توان به عنوان مهم­ترین رویکرد درمانی سرطان درنظر گرفت. رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان بازی می­کند. امروزه محققان توجه ویژه­ای به غذاهای طبیعی دارند که می­توانند به طور چشمگیری نقش پیشگیری از سرطان را داشته باشند. هدف از این تحقیق سنجش خواص ضدجهشی و ضدسرطانی عصاره پوست سیب بود. روش بررسی: در این تحقیق تجربی، سلول­های سرطانی سندروم سزاری یا لنفوم T انسانی (HUT-78) در محیط [Sigma] RPMI کشت شدند. در این محیط کشت، ۱۰% سرم جنین گاوی FBS(Fetal Bovine Serum)، L –گلوتامین، پنی سیلین، و استروپتومایسین اضافه شد و در دمای 37 درجه به مدت 2 روز انکوبه گردید. سپس با عصاره پوست سیب تیمار شدند و با روش MTT، توان زیستی سلول­ها بررسی شد. همچنین خواص ضدجهشی عصاره پوست سیب بر حسب روش استاندارد سنجش جهش برگشتی (آزمون ایمز) مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ها: در روش MTT، سلول­های سرطانی لنفوم T انسانی مرگ سلولی معنی­داری را نسبت به گروه­های شاهد نشان دادند (01/0p<). در آزمون ایمز، عصاره پوست سیب از موتاسیون برگشتی جلوگیری نمود و درصد بازدارندگی در سنجش ضدجهشی 3/81 درصد بود. نتیجه­گیری: در این بررسی، خواص ضدسرطانی عصاره پوست سیب بر روی سلول های سرطانی در شرایط in vitro مشخص گردید و می­تواند گامی بر ترویج فرهنگ استفاده از پوست سیب در رژیم غذایی جامعه باشد. واژگان کلیدی: ضدجهشی، ضدسرطانی، پوست سیب، سلول­های سرطانی لنفوم T انسانی، آزمون ایمز. M3 ER -