TY - JOUR JF - iau-tmuj JO - MEDICAL SCIENCES VL - 32 IS - 1 PY - 2022 Y1 - 2022/3/01 TI - Phytosynthesis of silver nanoparticles with the aqueous extract of portulaca oleracea and its antimicrobial and antioxidant effect against gram-positive and gram-negative bacteria TT - فیتوسنتز نانوذره نقره به کمک عصاره آبی گیاه خرفه و تاثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی N2 - سابقه و هدف: با توجه به اهمیت بررسی عفونت­های بیمارستانی و مقاومت­های دارویی ایجاد شده در باکتری­های مولد این عفونت­ها، استفاده از گیاهان دارویی می­تواند بسیار کمک کننده به درمان باشند. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات نقره حاصل از عصاره گیاه خرفه بر باکتری­های مولد عفونت­های بیمارستانی و پارامترهای مؤثر در سنتز این نانوذرات، مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: ابتدا محلول عصاره آبی گیاه خرفه به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. از عصاره به عنوان عامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تاثیر پارامترهای موثر جهت بهینه سازی نانوذرات نقره بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی و میکروسکوپ الکترونی عبوری ارزیابی شد. اثر ضداکسیدانی و ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده به کمک بررسی فعالیت کاتالازی، MIC، MBC، روش دیسک گذاری و چاهک گذاری تعیین شد. یافته ها: نتایج حاکی از تاثیر pH قلیایی و همچنین غلظت نمک نقره بر کیفیت نانوذرات سنتز شده بود. همچنین نتایج تست ضدمیکروبی نشان داد باکتری های گرم منفی حساسیت قابل توجهی به نانوذرات سنتزی نشان دادند و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین مقاومت را به نانوذرات نشان داد. همچنین خاصیت ضداکسیدانی علیه سویه های گرم منفی نیز مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده با گیاه خرفه خاصیت ضد باکتریایی و ضداکسیدانی دارد. بنابراین فیتوسنتزی نانوذرات می­تواند گزینه مناسبی در جهت درمان بیماری­های عفونی ناشی از باکتری­های گرم منفی باشد. SP - 21 EP - 30 AU - Elyasi, Niloofar AU - Nabizadeh, Simin AU - Shafiei, Zahra AD - Faculty, PhD in Cellular-Developmental-Plant Biology, Department of Biology, School of Science and Agriculture, Islamic Azad University, Roudehen Branch, Tehran, Iran KW - Phytosynthesis KW - Silver nanoparticles KW - Portulaca oleracea KW - Antimicrobial activity KW - Antioxidant activity. UR - http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1898-fa.html DO - 10.52547/iau.32.1.21 ER -