[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 31، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 31 شماره 2 صفحات 183-173 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت
نیلوفر احسانی 1، پریسا زیارتی2 ، مریم سلامی3
1- دانشجوی دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، niloufarehsani@yahoo.com
2- عضو هیات علمی گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2175 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه چای بعد‌ از آب‌ آشامیدنی، سالم‌ترین و پرمصرف‌ترین نوشابه در سطح جهان به ‌شمار می‌آید. ترکیبات مفید در چای مانند فلوراید، کافئین و مواد معدنی ضروری و از ‌طرفی دیگر فلزات سنگین و سمی اثرات نامطلوب بر روی انسان دارند. هدف از این مطالعه، سنجش میزان سرب در نمونه‌های چای سبز و سیاه وارداتی و بررسی عامل زمان دم‌کردن در آزاد شدن سرب بود.
روش بررسی: در این تحقیق فلز سنگین سرب در 450 نمونه از چای سبز و سیاه وارداتی و دم‌کرده نوشیدنی هر دو چای در سه زمان 5، 10 و 15 دقیقه مورد بررسی و آنالیز داده‌ها با نرم افزار 22.SPSS  و آزمون ANOVA انجام شد. آماده سازی نمونه‌ها، توسط نیتریک اسید غلیظ و هیدروکلریدریک اسید غلیظ به روش هضم مرطوب انجام شد و میزان سرب با دستگاه اسپکترفوتومتری جذب اتمی‌ کوره‌گرافیتی آنالیز گردید. 
یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که در دم‌کرده نمونه‌های چای سیاه و سبز خشک، مقدار سرب کمتر از حد‌ مجاز نمونه چای خشک (1ppm) و همچنین مقدارش در دم‌کرده چای در دقیقه 15 بالاتر از دقیقه 10 و آن نیز بالاتر از دقیقه5 شد.
نتیجه­ گیری: مقدار سرب در دم‌کرده انواع چای پایین‌تر از نمونه‌های خشک بود. بهترین زمان برای دم‌کردن چای مدت زمان 5دقیقه است که میزان سرب در کمترین مقدار خواهد بود و ویژگی‌های ارگانولپتیک از ‌لحاظ عطر و طعم بهترین شرایط را دارد.
واژه‌های کلیدی: کلید واژه: فلزات سنگین، سرب، عناصر ضروری، چای خشک، نوشیدنی و دم کرده چای
متن کامل [PDF 445 kb]   (1270 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: 1399/2/15 | پذیرش: 1399/7/29 | انتشار: 1400/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsani N, Ziarati P, Salami M. Study on lead levels in infusion time of imported green and black tea (Camellia sinensis L). MEDICAL SCIENCES 2021; 31 (2) :173-183
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1715-fa.html

احسانی نیلوفر، زیارتی پریسا، سلامی مریم. بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1400; 31 (2) :173-183

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1715-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645