[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 200-197 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تاثیر نایسین روی کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی
صاعد مبصری 1، فریدون ملک زاده ، احمدعلی پوربابایی ، پوریا جندقی
1- ، saed_mob@yahoo.com
چکیده:   (21497 مشاهده)
سابقه و هدف: به دلیل توجه روز افزون به نگهدارنده های طبیعی، مطالعات فراوانی در طی سالهای اخیر صورت گرفته است که در آنها از نایسین به عنوان نگهدارنده، جهت کنترل پاتوژن های غذایی و میکروارگانیسم های عامل فساد مواد غذایی استفاده شده است. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد باکتریایی نایسین و تاثیر آن در کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی رایج بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، فعالیت ضد باکتریایی نایسین و تاثیر آن در کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی رایج، بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس (سویه 1112) و لیستریا منوسایتوجنز (سویه 1301) بررسی شد. آزمایش ها به دو مرحله اساسی تقسیم بندی شدند. مرحله اول شامل تعیین MIC (حداقل غلظت مهار کننده رشد) و MBC (حداقل غلظت کشندگی) مواد نگهدارنده نیتریت سدیم، بنزوئیک اسید و نایسین در pH بهینه (5.5) بود که برای این کار از روش تهیه رقت استفاده شد. در مرحله بعد،MIC نیتریت سدیم و بنزوئیک اسید در حضور MIC نایسن تعیین شد.
یافته ها: ترکیبات فوق بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس و لیستریا منوسایتوجنز خاصیت ضد باکتریایی داشته و MIC آنها به ترتیب برای استافیلوکوکوس ارئوس 350، 200 وppm 25 وبرای لیستریا منوسایتوجنز 100، 200 و 10 ppm به دست آمد. هنگامی که نگهدارنده های شیمیایی همراه با نایسین به کار رفتند، نایسین MIC این ترکیبات را کاهش داد (به ترتیب 200 وppm 50 برای استافیلوکوکوس ارئوس و 25 وppm 25 برای لیستریا منوسایتوجنز).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که می توان از نایسین به عنوان یک نگهدارنده بی ضرر در میکروبیولوژی غذایی استفاده کرد و غلظت نگهدارنده های شیمیایی را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: نایسین، سرطان، نیتریت سدیم، بنزوئیک اسید، باکتری
متن کامل [PDF 479 kb]   (4934 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1388/7/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobasseri S, Malekzadeh F, Pourbabai A A, Jandaghi P. Effect of nisin on decreasing concentration of chemical preservatives. MEDICAL SCIENCES 2009; 19 (3) :197-200
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-215-fa.html

مبصری صاعد، ملک زاده فریدون، پوربابایی احمدعلی، جندقی پوریا. ارزیابی تاثیر نایسین روی کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1388; 19 (3) :197-200

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-215-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660