Medical Sciences Journal of Islamic Azad University
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
MEDICAL SCIENCES
Medical Sciences
http://tmuj.iautmu.ac.ir
1
admin
1023-5922
2008-3386
000
10.61186/iau
000
1023-5922
000
fa
jalali
1399
3
1
gregorian
2020
6
1
30
2
online
1
fulltext
fa
تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانسهای آویشن شیرازی و درخت میخک
The effect of microwaves on constituents and antioxidant power of essential oils of Zataria multiflora and Syzygium aromaticum
شیمی
Chemistry
تجربي
Experimental
<strong><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">سابقه و هدف</span></span></strong><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">:</span></span></span> <em><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">یکی از عمده­ترین روش­های استخراج اسانس­ها روش تقطیر با آب (</span></span></span></em><em><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="font-size:10.0pt;">hydrodistillation</span></span></em><em><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (</span></span></span></em><em><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="font-size:10.0pt;">microwave assisted hydrodistillation</span></span></em><em><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">) می تواند این روند را کوتاه نماید. </span></span></span></em><em><span style="letter-spacing:-.3pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانس­های آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکال­های آزاد ارزیابی شد.</span></span></span></em><em><span dir="LTR" style="font-weight:normal;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></em><br>
<strong><span style="letter-spacing:-.3pt;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">روش بررسی</span></span></span></strong><span style="letter-spacing:-.3pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"><strong>:</strong> <em>در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی اسانس­های حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با رو</em></span></span></span><em><span style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">ش </span></span></span></em><em><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-size:10.0pt;">DPPH</span></span></em><em><span style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> انداز</span></span></span></em><em><span style="letter-spacing:-.3pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">ه گیری شد</span></span></span></em><span style="letter-spacing:-.3pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">.</span></span></span> <em><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.3pt;font-weight:normal;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></em><br>
<strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">یافته</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:14.0pt;">­</span></span></span></strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"><strong>ها</strong>:</span></span></span> <em><span style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانس­ها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد.</span></span></span></em><br>
<strong><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتیجه</span></span><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">­</span></span></span><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">گیری</span></span></strong><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">:</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> <em>با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانس­ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانس­های گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.</em></span></span></span><span style="font-weight:normal;"><span style="font-family:B Koodak;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></span>
<strong>Background</strong>: Hydrodistillation is a current method to extract plant essential oils which is time consuming. It has been proposed that use of microwaves instead of direct heat could decrease the time of distillation. In this study, the effect of microwaves on chemical profile and antioxidant activity of <em>Zatariam multiflora </em>and <em>Syzygium aromaticum</em> essential oils in comparison to current hydrodistillation method was evaluated.<br>
<strong>Materials and methods</strong>: In this study, <em>Zataria multiflora</em> and <em>Syzygium aromaticum</em> essential oils were extracted by hydrodistillation and microwave assisted hydrodistillation method. Chemical profile of essential oils were determined by GC MASS. Their antioxidant activity in inhibition of free radicals were evaluated by DPPH method.<br>
<strong>Results</strong>: Microwave decreased the amount of thymol and eugenol in <em>Zataria multiflora</em> and <em>Syzygium aromaticum</em> essential oils respectively. Also, the antioxidant activity of essential oils extracted by microwaves decreased in comparison to current hydrodistillation method.<br>
<strong>Conclusion</strong>: According to the results, it is necessary to evaluate the quality of essential oils before using microwaves to extract essential oils in the food, pharmaceutical and cosmetic industries. However, in order to confirm the effect of microwave waves on plant essential oils, study on more plant samples is essential.
اسانس, تقطیر, مایکروویو, آنتی اکسیدان
Essential oil, Distillation, Microwave, Antioxidant
128
133
http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-606&slc_lang=fa&sid=1
Zahra
Mansor Esmaeili
زهرا
منصوراسمعیلی
10031947532846008623
10031947532846008623
No
MSc Student of Chemistry of Essential Oil Technology, Department of Chemistry of Essential Oil Technology, Faculty of Medicinal Chemistry, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad university, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
Saeed
Mohammadi Motamed
سعید
محمدی معتمد
smmotamed73@yahoo.com
10031947532846008624
10031947532846008624
Yes
Assistant Professor, Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Mahnaz
Qomi
مهناز
قمی
10031947532846008625
10031947532846008625
No
Assistant Professor, Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران