سلولی تکوینی، گروه سلولی مولکولی، دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران ، mentezari@iautmu.ac.ir
چکیده: (5523 مشاهده)
سابقه و هدف:در حال حاضر سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان است بنابراین از پیشگیری میتوان به عنوان مهمترین رویکرد درمانی سرطان درنظر گرفت. رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان بازی میکند. امروزه محققان توجه ویژهای به غذاهای طبیعی دارند که میتوانند به طور چشمگیری نقش پیشگیری از سرطان را داشته باشند. هدف از این تحقیق سنجشخواص ضدجهشی و ضدسرطانی عصاره پوست سیب بود.
روش بررسی:در این تحقیق تجربی، سلولهای سرطانی سندروم سزاری یا لنفوم T انسانی (HUT-78)در محیط [Sigma] RPMI کشت شدند. در این محیط کشت، ۱۰% سرم جنین گاوی FBS(Fetal Bovine Serum)، L–گلوتامین، پنی سیلین، و استروپتومایسین اضافه شد و در دمای 37 درجه به مدت 2 روز انکوبه گردید. سپس با عصاره پوست سیب تیمار شدند و با روش MTT، توان زیستی سلولها بررسی شد. همچنین خواص ضدجهشی عصاره پوست سیب بر حسب روش استاندارد سنجش جهش برگشتی (آزمون ایمز) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: در روش MTT، سلولهای سرطانی لنفوم T انسانی مرگ سلولی معنیداری را نسبت به گروههای شاهد نشان دادند (01/0p<). در آزمون ایمز، عصاره پوست سیب از موتاسیون برگشتی جلوگیری نمود و درصد بازدارندگی در سنجش ضدجهشی 3/81 درصد بود.
نتیجهگیری:در این بررسی، خواص ضدسرطانی عصاره پوست سیب بر روی سلول های سرطانی در شرایط in vitroمشخص گردید و میتواند گامی بر ترویج فرهنگ استفاده از پوست سیب در رژیم غذایی جامعه باشد.