[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 100-97 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از سوربیتول بر شاخص گلایسمیک در بیماران دیابتی نوع II
مریم رزاقی آذر ، پیام فرح بخش فارسی 1، ایرج مهرنیا ، ناصر ولایی ، مسعود کیمیاگر
1- ، payamfarahbakhsh@yahoo.com
چکیده:   (21169 مشاهده)
سابقه و هدف: در دیابت به عنوان شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم، بیماران مبتلا مجاز به مصرف گلوکز یا دی ساکارید حاوی گلوکز (نظیر ساکارز) نیستند. در این مطالعه، تغییرات گلوکز خون بیماران دیابتی پس از مصرف مرباهای ژله ای رژیمی تهیه شده از شیرین کننده سوربیتول و نان سفید (‌رفرانس) مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفتند. برای تعیین شاخص گلایسمیک مرباهایی که دارای خصوصیات حسی قابل قبولی بودند، از نان سفید به عنوان رفرانس استفاده شد و مقادیر گلوکز خون در زمان های صفر، 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از خوردن هر یک از آنها اندازه گیری شد و تغییرات آن با آماره ویل کاکسون و من-ویتنی U مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته ها: 30 نفر با نسبت برابر مرد و زن و میانگین سنی (± انحراف معیار) ?/?? ±51 سال و میانگین وزنی 10± ?/?? کیلوگرم بررسی شدند. در بیماران دیابتی نوع II، پاسخ قندی پس از مصرف نان سفید به مراتب بیشتر از مربای رژیمی سوربیتول بود (?.????>P) ‌شاخص های گلایسمیک نان سفید (‌رفرانس) و مربای سوربیتول به ترتیب 100 و ?/?? تعیین شد.
نتیجه گیری: ‌با توجه به شاخص گلایسمیک کم این مربا و اثرات مثبت بالینی مواد غذایی دارای شاخص گلایسمیک کم، استفاده از این مربا در رژیم غذایی بیماران دیابتی مفید خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: دیابت، مربای ژله ای رژیمی، سوربیتول، شاخص گلایسمیک
متن کامل [PDF 184 kb]   (3671 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1387/4/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razaghi azar M, Farahbakhsh Farsi P, Mehrniya I, Valaee N, Kimyagar M. Effect of sorbitol jelly jam on glycemic index of diabetes type II patients. MEDICAL SCIENCES 2008; 18 (2) :97-100
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-142-fa.html

رزاقی آذر مریم، فرح بخش فارسی پیام، مهرنیا ایرج، ولایی ناصر، کیمیاگر مسعود. بررسی تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از سوربیتول بر شاخص گلایسمیک در بیماران دیابتی نوع II. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1387; 18 (2) :97-100

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-142-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660