[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 4 - ( زمستان97 1397 ) ::
جلد 28 شماره 4 صفحات 290-296 برگشت به فهرست نسخه ها
ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪه ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮیﻦ در بافت عضلانی ﻣﺎﻫﯽ‌ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ به روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻ
سحر صفری1 ، فرشاد هاشمیان* 2، حسین رستگار3 ، مهناز قمی4
1- دانش آموخته دکتری داروسازی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Hashemian.f@iaups.ac.ir
3- دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (269 مشاهده)
سابقه و هدف: ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮیﻦ که دارای اثرات درمانی ﺿﺪ ﻗﺎرچی است، ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻏﯿﺮ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ در ﭘﺮورش آﺑﺰیﺎن مورد استفاده قرار می­گیرد. از آنجایی که این ماده تراتوژن است، نظارت بر عدم مصرف آن ضروری به نظر می­رسد. هدف از مطالعه حاضر، اندازه گیری میزان احتمالی ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮیﻦ باقی مانده در ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ ﻣﻮﺟﻮد در ﺑﺎزار تهران ﺗﻮﺳﻂ روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻ (HPLC) بود.
روش بررسی: ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ حاضر به روش ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮔﯿﺮی ﺗﺼﺎدﻓﯽ بر روی 42 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمانی با میانگین وزنی 850 تا 1000 گرم که از بازارنقاط مختلف تهران در تابستان 1396 خریداری شدند، انجام شد. پس از جداسازی فیله های مورد نظر، نمونه ها تا زمان آنالیز، در دمای 20- درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. پس از انجام مراحل استخراج، مخلوط حاصل حاوی لوکومالاشیت گرین احتمالی بود که پس از اکسیداسیون آن به مالاشیت گرین، نمونه به دستگاه HPLC تزریق و آنالیز شد.
یافته­ها: در بررسی 42 نمونه ، 3 مورد آلودگی (1/7 %) در محدوده غلظتی ppb91-78 گزارش شد.
نتیجه­ گیری: با توجه نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر و سایر مطالعات، مالاشیت‏گرین نه تنها درایران، بلکه در بسیاری از کشورها همچنان به صورت غیرقانونی استفاده می‏شود. هر چند، بر اساس مطالعات پیشین، به نظر می رسد که میزان مصرف آن در صنعت آبزیان کشور رو به کاهش است. لذا، پیشنهاد می­شود با ارتقای سیستم­های نظارتی در صنعت پرورش آبزیان، از مواد جایگزین استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: مالاشیت گرین، ماهی قزل آلای رنگین کمانی، کروموتوگرافی مایع با کارآیی بالا
متن کامل [PDF 154 kb]   (101 دریافت)    
نيمه آزمايشي : بنيادي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۲
فهرست منابع
1. Mitrowska K, Posyniak A. Determination of malachite green and its metabolite, leucomalachite green, in fish muscle by liquid chromatography. Bull Vet Inst Pulawy. 2004;48:173–176.
2. Safarík I, Safariková M. Detection of low concentrations of malachite green and crystal violet in water. Water Res 2002;36:196-200. [DOI:10.1016/S0043-1354(01)00243-3]
3. Stammati A, Nebbia C, De Angelis I, Albo AG, Carletti M, Rebecchi C, et al. Effects of Malachite Green (MG) and Its Major Metabolite, Leucomalachite Green (LMG), in Two Human Cell Lines. Toxicology In Vitro 2005;19:853–858. [DOI:10.1016/j.tiv.2005.06.021]
4. Alderman DJ. Malachite Green: A Review. J Fish Dis. 1985;8:289–298. [DOI:10.1111/j.1365-2761.1985.tb00945.x]
5. Chen RC, Wei KJ, Wang TM, Yu YM, Li JY, Lee SH, et al. Simultaneous Quantification of Antibiotic Dyes in Aquatic Products and Feeds by Liquid Chromatography–Tandem Mass Spectrometry. J Food Drug Anal 2013;21:339-46. [DOI:10.1016/j.jfda.2013.09.001]
6. Sudova E, Machova J, Svobodova Z, Vesely T. Negative effects of malachite green and possibilities of its replacement in the treatment of fish eggs and fish: a review. Vet Med 2007;52:527–53 [DOI:10.17221/2027-VETMED]
7. Foster FJ, Woodbury L. The use of malachite green as a fish fungicide and antiseptic. The Progressive Fish-Culturist 1936;3:7–9. [DOI:10.1577/1548-8640(1936)318[7:TUOMGA]2.0.CO;2]
8. Alderman DJ, Polglase JL. A comparative investigation of the effects of fungicides on Saprolegnia parasitica and Aphanomyces astaci. Trans Br mycol Soc 1984;83:313–318. [DOI:10.1016/S0007-1536(84)80153-9]
9. Clifton-Hadley RS, Alderman DJ. The effects of malachite green upon proliferative kidney disease. J Fish Dis 1987;10:101–107. [DOI:10.1111/j.1365-2761.1987.tb00725.x]
10. Andersen WC, Roybal JE, Turnipseed SB. Liquid chromatographic determination of malachite green and leucomalachite green (LMG) residues in salmon with in situ LMG oxidation. J AOAC Int 2005;88:1292-98.
11. Fallah AA, Barani A. Determination of malachite green residues in farmed rainbow trout in Iran. Food Control 2014;40:100-5.47.
12. FAO (Food and Agriculture Organization). 2015. "Fishery and Aquaculture Country Profiles, The Islamic Republic of Iran." Retrieved 20.09.2018. Available from: http://www.fao.org/fishery/facp/IRN/en.
13. Andersen WC, Turnipseed SB, Roybal JE. Quantitative and confirmatory analyses of malachite green and leucomalachite green residues in fish and shrimp. J Agric Food Chem. 2006;54:4517-23. [DOI:10.1021/jf0532258]
14. Motafeghi F, Javadi I, Allame SK. Investigation of Malachite Green Existence in Rainbow Trout (oncorhynchus Mykiss) and Common Carp (cyprinus Carpio) Flesh in the Area of North and South of Iran, Haraz and Shahr E Kord. Iranian Journal of Fisheries Sciences 2018;27:131-137. [In Persian]
15. Khodabakhshi AA, Dastjerdi V, Ghasemian M, Ebrahimi A. Determination of the amount of green malachite in the effluent and tissue tissues of the fish farms of Chaharmahal va Bakhtiari province. Journal of Sciences, technology and environment 2014;16:189-196. [In Persian]
16. Bilandzic N, Varenina IK, Kollanovic BS. Oraic D. Zrncic S. Malachite green residues in farmed fish in Croatia. Food Con. 2012;26:393–396. [DOI:10.1016/j.foodcont.2012.02.001]
17. Tripathi M, Khanna SK, Das M. Surveillance on use of synthetic colours in eatables vis a vis Prevention of Food Adulteration Act of India. Food Con 2007;18:211-9. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.09.016]
18. Fu WS, Zheng KC, Qiu WQ, Wang QL, Fang QM. Investigation and traceability of residual malachite green and its metabolite in freshwater fish. Journal of Food Safety and Quality 2013;4:176e182.
19. Kwan PP, Banerjee S, Shariff M, Ishak NA, Yusoff F. Quantitative analysis of malachite green and leucomalachite green residues in fish purchased from the markets in Malaysia. Food Con 2018;92:101-106. [DOI:10.1016/j.foodcont.2018.04.031]
20. Mitrowska K, Andrzej P, Zmudzki J. Determination of malachite green and leucomalachite green residues in water using liquid chromatography with visible and fluorescence detection and confirmation by tandem mass spectrometry. J Chromat. 2008;1207.1:94-100. [DOI:10.1016/j.chroma.2008.08.028]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari S, Hashemian F, Rastegar H, Qomi M. Exploring malachite green residues in farmed rainbow trout muscle tissue using high performance liquid chromatography. MEDICAL SCIENCES. 2018; 28 (4) :290-296
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1489-fa.html

صفری سحر، هاشمیان فرشاد، رستگار حسین، قمی مهناز. ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪه ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮیﻦ در بافت عضلانی ﻣﺎﻫﯽ‌ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ به روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻ . فصلنامه علوم پزشکی . 1397; 28 (4) :290-296

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1489-fa.html



دوره 28، شماره 4 - ( زمستان97 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855