[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 1 - ( بهار98 1397 ) ::
جلد 29 شماره 1 صفحات 37-47 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر حفاظت کبدی عصاره چای سبز (Camellia sinensis) در سمیت کبدی ناشی از سم دیازینون در موش‌های ماده
مهناز محمدی* 1، فیروزه کرم بیگی2، زهرا جمشیدی3 ، هما محسنی کوچصفهانی4، زینب رضایی5
1- گروه زیست شناسی، واحد اسلامشهر دانشگاه آزاد اسلامی ، اسلامشهر، ایران ، mh_mohamadi@yahoo,com
2- کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- مدرس، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
4- گروه سلولی- تکوینی جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
5- دانشجوی دکتری فیزیولوژی جانوری،دانشگاه آزاد،واحدکازرون
چکیده:   (34 مشاهده)
سابقه و هدف: دیازینون سبب افزایش تولید رادیکال­های آزاد و آسیب به بافت­های بدن می­شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر چای سبز روی بافت و آنزیم­های کبد در موش های تیمار شده با دیازینون بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش ماده نژاد NMRI به 8 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل1 ماده­ای دریافت نکرد؛ گروه کنترل2 و کنترل3 به ترتیب روغن زیتون و سالین را به مدت 7 روز دریافت کردند؛ گروه شاهد1 تزریق IP سم دیازینون را به مقدار mg/kg60 به مدت 7 روز و گروه شاهد2 و شاهد3 عصاره چای سبز را به ترتیب با دوز 200 و 300 mg/kg به مدت 28 روز دریافت کردند؛ گروه آزمایشی 1و2 تحت تیمار با عصاره چای سبز و دیازینون قرار گرفتند، به طوری که ابتدا به ترتیب دوزهای ذکر شده چای سبز را برای 28 روز و دیازینون را به مقدار mg/kg60 از روز 14 به مدت 7 روز متوالی دریافت کردند. 48 ساعت پس از آخرین تزریق بافت کبد جدا شد و بررسی­های هیستوپاتولوژیک و سطح فعالیت آنزیم های کبدی بررسی شد. داده­ها با آزمون ANOVA تحلیل شدند.
یافته­ ها: فعالیت آنزیم­های کبدی در گروه شاهد1 نسبت به گروه کنترل افزایش داشت که پس از به کارگیری عصاره چای سبز در گروه­های آزمایشی 1و2 کاهش نشان داد (05/0<P). نتایج هیستوپاتولوژیکی نشان داد که در گروه شاهد1 تخریب هپاتوسیت­های کبدی به همراه نکروز بافتی دیده می­شود که این تغییرات در گروه­های آزمایشی1 و 2 دیده نشد.
نتیجه­ گیری: می­توان نتیجه گرفت که مصرف چای سبز سطح آنزیم­های کبدی را به حالت نرمال برمی­گرداند و تغییرات بافتی کبد که در اثر دیازینون ایجاد می­شود را بهبود می­بخشد.
واژه‌های کلیدی: چای سبز، دیازینون، کبد، آنزیم‌های کبدی
متن کامل [PDF 870 kb]   (12 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: زيست شناسي جانوري
دریافت: ۱۳۹۷/۵/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, KaramBeigi F, Jamshidi Z, MohseniKochesfehani H, Rezaei Z. Hepatoprotective effects of green tea (Camellia sinensis) on diazinon induced liver damage in female mice . MEDICAL SCIENCES. 2019; 29 (1) :37-47
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1529-fa.html

محمدی مهناز، کرم بیگی فیروزه، جمشیدی زهرا، محسنی کوچصفهانی هما، رضایی زینب. اثر حفاظت کبدی عصاره چای سبز (Camellia sinensis) در سمیت کبدی ناشی از سم دیازینون در موش‌های ماده. فصلنامه علوم پزشکی . 1397; 29 (1) :37-47

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1529-fa.html



دوره 29، شماره 1 - ( بهار98 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855