[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 128-133 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک
زهرا منصوراسمعیلی1، سعید محمدی معتمد 2، مهناز قمی3
1- دانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، smmotamed73@yahoo.com
3- استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (32 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از عمده­ترین روش­های استخراج اسانس­ها روش تقطیر با آب (hydrodistillation) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (microwave assisted hydrodistillation) می تواند این روند را کوتاه نماید. در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانس­های  آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکال­های آزاد ارزیابی شد.
روش بررسی: در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی  اسانس­های حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با روش DPPH اندازه گیری شد. 
یافته­ها: امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانس­ها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانس­ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانس­های گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: اسانس، تقطیر، مایکروویو، آنتی اکسیدان
متن کامل [PDF 287 kb]   (18 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: شیمی
دریافت: 1398/3/28 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار: 1399/4/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansor Esmaeili Z, Mohammadi Motamed S, Qomi M. The effect of microwaves on constituents and antioxidant power of essential oils of Zataria multiflora and Syzygium aromaticum. MEDICAL SCIENCES. 2020; 30 (2) :128-133
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1770-fa.html

منصوراسمعیلی زهرا، محمدی معتمد سعید، قمی مهناز. تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک. فصلنامه علوم پزشکی . 1399; 30 (2) :128-133

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1770-fa.html



دوره 30، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4140