[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 128-133 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک
زهرا منصوراسمعیلی1، سعید محمدی معتمد 2، مهناز قمی3
1- دانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، smmotamed73@yahoo.com
3- استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (225 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از عمده­ترین روش­های استخراج اسانس­ها روش تقطیر با آب (hydrodistillation) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (microwave assisted hydrodistillation) می تواند این روند را کوتاه نماید. در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانس­های  آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکال­های آزاد ارزیابی شد.
روش بررسی: در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی  اسانس­های حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با روش DPPH اندازه گیری شد. 
یافته­ها: امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانس­ها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانس­ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانس­های گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: اسانس، تقطیر، مایکروویو، آنتی اکسیدان
متن کامل [PDF 287 kb]   (70 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: شیمی
دریافت: 1398/3/28 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار: 1399/4/8
فهرست منابع
1. 1.Burcul F, Blazevic I, Radan M. Politeo O. Terpenes, phenylpropanoids, sulfur and other essential oil constituents as inhibitors of cholinesterases. Curr Med Chem 2018; 25: 1-46.
2. Larijani B, Esfahani MM, Moghimi M, Shams Ardakani MR, Keshavarz M, Kordafshari G, et al. Prevention and treatment of flatulence from a traditional Persian medicine perspective. Iran Red Crescent Med J 2016; 18: e23664. [DOI:10.5812/ircmj.23664]
3. Lete I, Allué J. The effectiveness of ginger in the prevention of nausea and vomiting during pregnancy and chemotherapy. Integr Med Insights 2016; 11: 11-17. [DOI:10.4137/IMI.S36273]
4. Malcolm BJ, Tallian K. Essential oil of lavender in anxiety disorders: Ready for prime time? Mental Health Clinician 2017; 7: 147-155. [DOI:10.9740/mhc.2017.07.147]
5. Sartoratto A, Machado ALM, Delarmelina C, Figueira GM, Marta Cristina T, Duarte MCT, et al. Composition and antimicrobial activity of essential oils from aromatic plants used in Brazil. Brazil J Microbiol 2004; 35:275-280. [DOI:10.1590/S1517-83822004000300001]
6. Serra E, Hidalgo-Bastida LA, Verran J, Williams D, Malic S. Antifungal activity of commercial essential oils and biocides against Candida albicans. Pathogens 2018; 7: 15-20. [DOI:10.3390/pathogens7010015]
7. Emami SM, Abedindo BB, Hassanzadeh-Khayyat M. Antioxidant activity of the essential oils of different parts of Juniperus excelsa M. Bieb. subsp .excelsa and J. excelsa M. Bieb. subsp. polycarpos) K. Koch) Takhtajan (Cupressaceae). Iran J Pharm Res 2011; 10: 799-810.
8. Boutekedjiret C, Bentahar F, Belabbes R, Bessiere JM. Extraction of rosemary essential oil by steam distillation and hydrodistillation. Flavour Fragr J 2003; 18: 481-484. [DOI:10.1002/ffj.1226]
9. Hesham HA, Rassem Abdurahman H Nour, Rosli M Yunus. Techniques for extraction of essential oils from plants: A review. AJBAS 2016; 10: 117-127.
10. Hong-Wu W, Yan-Qing L, Shou-Lian W, Zi-Jun Y. Kuan L. Comparison of microwave-assisted and conventional hydrodistillation in the extraction of essential oils from mango (Mangifera indica L.) Flowers. Molecules 2010; 15: 7715-7723. [DOI:10.3390/molecules15117715]
11. Moradi S, Fazlali A, Hamedi H. Microwave-assisted hydro-distillation of essential oil from rosemary: comparison with traditional distillation. Avicenna J Med Biotechnol 2018; 10: 22-28.
12. Kahriman N, Yaylı B, Yücel M, Karaoglu SA, Yaylı N. Chemical constituents and antimicrobial activity of the essential oil from Vicia dadianorum extracted by hydro and microwave distillations. Records of Natural Products 2012; 6: 49-56.
13. Lobo V, Patil A, Phatak A, Chandra N. Free radicals, antioxidants and functional foods: Impact on human health. Pharm Rev 2010; 4: 118-126. [DOI:10.4103/0973-7847.70902]
14. Taghvaei M, Jafari SM. Application and stability of natural antioxidants in edible oils in order to substitute synthetic additives. J Food Sci Technol 2015; 52: 1272-1282. [DOI:10.1007/s13197-013-1080-1]
15. Blois MS. Antioxidant determinations by the use of a stable free radical. Nature 1958; 181: 1199-1200. [DOI:10.1038/1811199a0]
16. Huang D. Dietary antioxidants and health promotion. Antioxidants (Basel) 2018; 7: 9-14. [DOI:10.3390/antiox7010009]
17. Wilson DW, Nash P, Buttar HS, Griffiths K, Singh R, De Meester F, et al. The role of food antioxidants, benefits of functional foods, and influence of feeding habits on the health of the older person: An overview. Antioxidants (Basel) 2017; 6: 81. [DOI:10.3390/antiox6040081]
18. Berka-Zougali B, Ferhat MA, Hassani A, Chemat F, Allaf KS. Comparative study of essential oils extracted from Algerian Myrtus communis L. leaves using microwaves and hydrodistillation. Int J Mol Sci 2012; 13: 4673-95. [DOI:10.3390/ijms13044673]
19. Fadel O, Ghazi Z, Mouni L, Benchat N, Ramdani M, Amhamdi H, et al. Comparison of microwave-assisted hydrodistillation and traditional hydrodistillation methods for the Rosmarinus eriocalyx essential oils from eastern Morocco. JMES 2011; 2: 112-17.
20. Ali HM, Abo-Shady A, Sharaf Eldeen HA, Soror HA, Shousha WG, Abdel-Barry OA, et al. Structural features, kinetics and SAR study of radical scavenging and antioxidant activities of phenolic and anilinic compounds. Chem Centr J 2013; 7: 53-57. [DOI:10.1186/1752-153X-7-53]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansor Esmaeili Z, Mohammadi Motamed S, Qomi M. The effect of microwaves on constituents and antioxidant power of essential oils of Zataria multiflora and Syzygium aromaticum. MEDICAL SCIENCES. 2020; 30 (2) :128-133
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1770-fa.html

منصوراسمعیلی زهرا، محمدی معتمد سعید، قمی مهناز. تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک. فصلنامه علوم پزشکی . 1399; 30 (2) :128-133

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1770-fa.html



دوره 30، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4212