[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 35، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
جلد 35 شماره 1 صفحات 34-24 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی
فهیمه نجفی1 ، زهرا شفیعی2
1- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، shafieezahra641@gmail.com
چکیده:   (163 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در برابر باکتری‌های مولد عفونت بسیار شایع و تولید زیستی نانوذرات جایگزین مناسبی است. مطالعه حاضر، سنتز نانوذره نقره گیاه راعی و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در مقایسه با آنتی‌بیوتیک جنتامایسین بررسی شد.

روش بررسی: بعد از جمع‌آوری گیاه و تهیه عصاره آبی ،  نیترات نقره mM 1 جهت سنتز نانوذره اضافه شد. تأثیر پارامترهای pH  و غلظت نیترات نقره برای بهینه‌سازی نانو‌ذره سبز به‌روش اسپکتروفتومتری و SEM ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی با روش­های رادیکال آزاد DPPH و ABTS بررسی شد. در نهایت، خواص ضد باکتری نانوذره فوق به روش انتشار در آگار و حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کش (MBC) تعیین شد. 

یافته­ها: نانوذرات نقره با عصاره گیاه راعی بیشترین جذب را در nm 430 نشان داد. غلظت نمک نقره و pH قلیایی بر کمیت آن تأثیر داشت. خواص آنتی‌اکسیدانی نانوذره حاصل  با روش­های ABTS و DPPH  وابسته به غلظت بود. نتایج  نشان داد با افزایش غلظت از mg/mL 40 به mg/mL 250 میزان مهار رادیکال آزاد افزایش یافته و مقدار IC50 با روش‌های فوق در غلظت mg/mL ۴۰، به ترتیب mg/mL ۲۷/۰±۷/۳۴ و mg/mL ۵۹/۰±۴/۴۷ بود. نتایج نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده بیشترین فعالیت ضدباکتریایی را به ترتیب علیه سویه‌های استاندارد لیستریا منوسایتوژنز، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا دارد.

نتیجه­ گیری: عصاره راعی قادر به احیای یون Ag+ و نانوذرات نقره است. نانوذره فوق قدرت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی قابل قبولی دارد.

واژه‌های کلیدی: گیاه راعی، نانو ذره نقره، ضد میکروبی، آنتی‌اکسیدان، سنتز سبز.
متن کامل [PDF 1019 kb]   (43 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1403/1/27 | پذیرش: 1403/3/26 | انتشار: 1404/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi F, Shafiei Z. Investigating the antioxidant properties and antimicrobial activity of green synthesis of silver nanoparticle by using the aqueous extract of Hypericum perforatum. MEDICAL SCIENCES 2025; 35 (1) :24-34
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2100-fa.html

نجفی فهیمه، شفیعی زهرا. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1404; 35 (1) :24-34

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2100-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 35، شماره 1 - ( بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691