:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) ::
شیوع بارداری ناخواسته وتحلیل چندمتغیره عوامل مرتبط با آن در شهر تبریز
اصغر محمدپوراصل 1، فاطمه رستمی ، ریحانه ایوان بقاء ، سیده شیوا ترابی
سابقه و هدف: علیرغم دسترسی آسان به روشهای پیشگیری از بارداری شیوع بارداری‌های ناخواسته زیاد است. هدف مطالعه حاضر تعیین شیوع بارداری ناخواسته و عوامل مرتبط با آن در شهر تبریز می‌باشد.
روش بررسی: مطالعه بصورت مقطعی در شش بیمارستان در شهریور ماه 1383 صورت گرفت. در مجموع 1576 زن بستری شده برای زایمان و سقط جنین، مورد مصاحبه قرار گرفتند. پرسشنامه این پژوهش شامل سوالاتی برای کسب اطلاعات دموگرافیک، سابقه باروری، روش پیشگیری از بارداری، نوع بارداری (برنامه‌ریزی شده یا ناخواسته) و غیره بود. با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک عوامل مرتبط با بارداری ناخواسته مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد 414 زن (7/26%) بارداری ناخواسته داشتند. سن بالا (06/1=OR)، تعداد فرزندان زنده (37/1=OR) و داشتن سابقه بارداری ناخواسته (34/4=OR) با بارداری ناخواسته‌ ارتباط داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن شیوع بارداری ناخواسته، پیشنهاد می‌شود سیاستهای مناسب برای کاهش شیوع این مشکل با توجه به عوامل مرتبط با آن در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: بارداری ناخواسته، تنظیم خانواده، باروری.
موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1384/9/24

Mohammadpoorasl A, Rostami F, Ivanbagha R, Torabi S. Prevalence of unwanted pregnancy and multivariate analysis of its correlates in Tabriz city, 2004. MEDICAL SCIENCES 2005; 15 (4) :201-206

اصغر محمدپوراصل ، فاطمه رستمی ، ریحانه ایوان بقاء ، سیده شیوا ترابی . شیوع بارداری ناخواسته وتحلیل چندمتغیره عوامل مرتبط با آن در شهر تبریز . فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1384; 15 (4) :201-206