:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1384 ) ::
ملاحسینی شهلا 1، محمدزاده شهلا ، کمالی پرویز ، توکلی شوشتری مرجان
سابقه و هدف: بیش از 9000 بیمار کلیوی در ایران تحت درمان با همودیالیز می باشند و این نشان دهنده اهمیت توجه به مسائل مربوط به بهداشت روان و کیفیت زندگی در این بیماران می باشد. اختلال خواب دربیماران با نارسایی مزمن کلیه از شیوع بالایی برخوردار است و سندرم پاهای بی قرار یکی از شایعترین مشکلات خواب در بیماران مذکور می باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اختلال خواب و سندرم پاهای بی ‌قرار در بیماران همودیالیزی انجام شده است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی است. جامعه پژوهش را 514 نفر از بیماران همودیالیزی تشکیل می‌دهند که واجد کلیه مشخصات افراد مورد پژوهش در این مطالعه بوده و به صورت مستمر مراجعه کردند. از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد.
یافته ها: 4/99 درصد افراد مورد پژوهش اختلال خواب داشتند و 5/61 درصد از سندرم پاهای بی ‌قرار رنج می ‌بردند. کلیه افرادی که از اختلال خواب رنج می بردند همزمان به سندرم پاهای بی قرار نیز مبتلا بودند.
نتیجه گیری: اختلال خواب در بیماران تحت همودیالیز شایع است و می تواند توسط سندرم پاهای بی قرار تشدید شود.
واژه‌های کلیدی: اختلال خواب، سندرم پاهای بی قرار، بیماران همودیالیزی.
موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1384/1/26

Molahosseini Sh, Mohammadzadeh Sh, Kamali P, Tavakkoli Shooshtari M. Frequency of sleep disorder and restless legs syndrome in patients referring to hemodialysis units in university hospitals in Tehran in 2003. MEDICAL SCIENCES 2005; 15 (1) :27-30

ملاحسینی شهلا ، محمدزاده شهلا ، کمالی پرویز ، توکلی شوشتری مرجان . بررسی فراوانی اختلال خواب و سندرم پاهای بی قرار در بیماران مراجعه کننده به بخشهای همودیالیز بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران در سال 1382. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1384; 15 (1) :27-30