:: دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1389 ) ::
عزیزالله ادیب 1، ندا سپاسی ، یوسف فکری
سابقه و هدف: انفارکتوس حاد میوکارد یکی از علل مهم مرگ و میر است و عوامل مختلفی در میزان مرگ ناشی از آن موثرند. در این مطالعه، تاثیر میزان قند خون بدو بستری در مرگ و میر داخل بیمارستانی بیماران غیردیابتی مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بررسی شد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت آینده‌نگر مداخله‌ای انجام شد و نمونه خون وریدی 210 بیمار غیردیابتی مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بعد از بستری از لحاظ میزان قند خون، بررسی گردید. این 210 بیمار از لحاظ میزان قند خونشان به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل گروه مواجهه، با قند خون ≥ 140 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و گروه دوم شامل گروه غیرمواجهه، با قند خون کمتر از 140 میلی‌گرم در دسی‌لیتر در بدو بستری بودند. داده‌ها با نرم افزار SPSS و آزمون‌های کای‌دو و رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
یافته ها: میانگین قند خون بدو بستری بیماران مبتلا به انفاکتوس حاد میوکارد، 63±151 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بود. از 210 بیمار مبتلا انفارکتوس میوکارد، 125 نفر (5/59 درصد) هایپرگلیسمی (قند خون ≥ 140 میلی‌گرم در دسی‌لیتر ) و 85 نفر (5/40 درصد) قند خون کمتر از 140 میلی‌گرم در دسی‌لیتر داشتند. از کل بیماران، 38 نفر (1/18 درصد) طی دوره بستری در بیمارستان فوت نمودند که 30 نفر (24 درصد) هایپرگلیسمی و 8 نفر قند خون< 140 میلی‌گرم در دسی‌لیتر داشتند (خطر نسبی= 5/2؛ 05/0p<).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که میزان قند خون بدو بستری در پیش آگهی بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد تاثیر دارد، در نتیجه با کاهش و کنترل سریع قند خون بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد دارای قند خون بالا با استفاده از داروهای کاهنده قند خون می‌توان میزان مرگ و میر این بیماران را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: انفارکتوس میوکارد، قند خون، مرگ و میر
دریافت: 1389/6/9 | انتشار: 1389/1/26

Adib A, Sepasi N, Fekri Y. Effects of admission-time blood sugar on the intra-hospital death of acute myocardial infarction patients. MEDICAL SCIENCES 2010; 20 (1) :36-39

ادیب عزیزالله، سپاسی ندا، فکری یوسف. بررسی تاثیر میزان قند خون بدو بستری در مرگ و میر داخل بیمارستانی بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1389; 20 (1) :36-39