سابقه و هدف: این پژوهش با هدف دستیابی به پروتئین های دفاعی میخک که برخی دارای خواص بالای دارویی نیز می باشند و با توجه به نقش تنظیمی سالیسیلیک اسید (SA) در سیستمهای مقاومتی گیاهان، میزان تاثیر SA بر چگونگی سنتز و تغییرات احتمالی در سطوح پروتئینی صورت گرفت.
روش بررسی: ابتدا قطعات جداشده میخک رقم cv. Cerise Royallette روی محیط OM حاوی 0.5 میلی گرم در لیتر BAP و 0.2 میلی گرم در لیتر NAA و غلظت های متفاوت 50, 10, 0 و 200 میکرومولار SA کشت شدند. در پایان هفته چهارم و پس از تهیه عصاره پروتئینی از نمونه ها، میزان غلظت پروتئین موجود در عصاره با استفاده از آزمون بردفورد تعیین گردید و به منظور بررسی الگوی پلی پپتیدی و یافتن تغییرات کیفی در پروتئین ها ژل الکتروفورز به روش SDS-PAGE انجام شد.
یافته ها: تیمار با SA سبب افزایش قابل توجه در میزان پروتئین موجود در عصاره گیاهچه ها شد. تحلیلهای پلی پپتیدی که متعاقب ژل الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین ها انجام شد نشان داد همه غلظتهای مورد آزمایش SA موجب تغییرات در میزان انباشتگی برخی پلی پپتیدها به ویژه در ناحیه 38 و 39 کیلودالتونی شده بودند.
نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد قرار دادن گیاه میخک در برابر غلظتهای مختلف SA در سنتز پروتئین های آن تاثیر دارد.
Nouri Koutanaie F, Bernard F, Shaker H, Fahimi H. Tissue culture, Polypeptides, Gel electrophoresis, Salicylic acid, Carnation. . MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (2) :65-68 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-40-fa.html
نوری کوتنایی فاطمه، برنارد فرانسواز، شاکر حسین، فهیمی حمید. بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر تغییرات پروتئین القا شده در کشت بافت گیاه میخک Dianthus caryophyllus L. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (2) :65-68