:: دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1390 ) ::
سیدعلی دلباز1 ، سید داور سیادت 2، محمدرضا آقا صادقی2 ، مهرانگیز زنگنه3 ، سیدمهدی سادات4 ، جلال صولتی5 ، رضا قربانی3 ، ارفع مشیری6
1- دانشگاه آزاداسلامی واحدکرج
2- انستیتوپاستورایران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران
4- انستیتو پاستور ایران
5- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
6- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سابقه و هدف: واکسن های پلی ساکاریدی نیسریا مننژیتیدیس سروگروهA به علت ایجاد پاسخ‌های مستقل از لنفوسیت T دارای معایبی هستند. در نتیجه پژوهش های زیادی برای جایگزین کردن آنها با اجزاء دیگر باکتری انجام شده است که می توان به وزیکول غشاء خارجی ((OMV حاوی PorA اشاره کرد. در پژوهش حاضر، پس از استخراج و ارزیابی بیولوژیکی OMV نیسریامننژیتیدیس سروگروهA ،توان القاء سنتز آنتی بادی بر علیه آن در حیوان آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: استخراج OMV پس از کشت انبوه نیسریامننژیتیدیس سروگروه A توسط روش سیادت و همکاران انجام شد. سپس خصوصیات فیزیکو- شیمیایی OMVبا استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی، SDS-PAGE و وسترن بلات ارزیابی شد. مقدار LOS موجود در OMV با استفاده از آزمون LAL و توان OMV درالقاء آنتی‌بادی اختصاصی با استفاده از الایزا بررسی شد.
 یافته ها: مقدارپروتئین موجود در OMV، 1/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم اندازه گیری شد. اندازهOMV 50 تا 150 نانومتر بود و در ارزیابی SDS-PAGE محدوده PorA درناحیه kDa40-35 قرار داشت که با روش وسترن نیز تائید شد. مقدار LOS در آزمون LAL در محدوده مجاز مصرف گزارش شد. افزایش عیار معنی داری درمقدار IgG پس ازاولین تزریق مشاهده شد.
نتیجه گیری: OMV در طی مراحل استخراج، شکل فضایی خود را حفظ نموده و توان القاء عیار بالایی از آنتی بادی های اختصاصی بر علیه نیسریا مننژیتیدیس سروگروه A را دارد. به همین دلیل می تواند پس از بررسی فازهای بالینی کاندید واکسن مننگوکوکی شود.
واژگان کلیدی: نیسریامننژیتیدیس، وزیکول غشاءخارجی ((OMV، PorA
واژه‌های کلیدی: نیسریامننژیتیدیس، وزیکول غشاءخارجی ((OMV، PorA
نيمه آزمايشي : بنيادي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1390/4/5 | انتشار: 1390/3/25