[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1390 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 37-32 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرج
نگار نایبی1 ، سیدعلی قرشی2 ، ناصر هرزندی3 ، مهدی شمس آرا2 ، بهمن تبرایی4 ، امیر بختیاری5
1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
2- گروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
3- گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
4- موسسه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، بخش واکسن
5- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (27894 مشاهده)

 

سابقه و هدف: باکتری سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس یکی از سویه­های شایع درگیر کننده ماکیان است که از طریق مواد غذایی آلوده قابل انتقال به انسان می­باشد. در این مطالعه از روش PCR برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده شد.

روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 80 نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان کرج و توابع آن تهیه گردید. DNA نمونه­ها به روشsalting out  استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف و سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس (1621 RTCC) به عنوان کنترل مثبت بهینه­سازی و انجام گردید.

یافته­ها: بررسی محصولات PCR به روش الکتروفورز نشان از تشکیل قطعه 250 جفت بازی و آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 16 مورد از نمونه­های گوشت مرغ (40 درصد) و 9 مورد  از نمونه­های تخم مرغ (23 درصد) داشت. در آزمون تعیین ویژگی، نتیجه تست در مورد 6 باکتری روده­ای دیگر از سایر سویه­ها و جنس­ها منفی گردید و حساسیت روشPCR  در این  بررسی در سطح DNA   ژنومی fg 100 تعیین شد.

نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که با توجه به محدودیت­ها و مشکلات روش­های جداسازی آزمایشگاهی می­توان از روش   PCR

 استفاده کرد به عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونه­های غذایی به باکتری سالمونل انتریتیدیس

واژه‌های کلیدی: سالمونلا انتریتیدیس، PCR، محصولات ماکیان
متن کامل [PDF 534 kb]   (7728 دریافت)    
نيمه آزمايشي : بنيادي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1390/4/15 | انتشار: 1390/3/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nayebi N, Ghorashi S A, Harzandi N, Shamsara M, Tabarai B, Bakhtiari A. Diagnostic value of PCR method for detection of Salmonella enteritidis contamination in poultry products in Karaj. MEDICAL SCIENCES 2011; 21 (1) :32-37
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.html

نایبی نگار، قرشی سیدعلی، هرزندی ناصر، شمس آرا مهدی، تبرایی بهمن، بختیاری امیر. ارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرج. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1390; 21 (1) :32-37

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4691