1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج 2- گروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری 3- گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج 4- موسسه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، بخش واکسن 5- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده: (27894 مشاهده)
سابقه و هدف:باکتری سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیسیکی از سویههای شایع درگیر کنندهماکیان است که از طریق مواد غذایی آلوده قابل انتقالبه انسان میباشد. در این مطالعه از روش PCR برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده شد.
روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 80 نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان کرج و توابع آن تهیه گردید. DNA نمونههابه روشsalting out استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف و سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس (1621 RTCC) به عنوان کنترل مثبت بهینهسازی و انجام گردید.
یافتهها: بررسی محصولات PCR به روش الکتروفورز نشان از تشکیل قطعه 250 جفت بازی و آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 16 مورد از نمونههای گوشت مرغ (40 درصد) و 9 مورداز نمونههای تخم مرغ (23 درصد) داشت. در آزمون تعیین ویژگی، نتیجه تست در مورد 6 باکتری رودهای دیگر از سایر سویهها و جنسها منفی گردید وحساسیت روشPCR در اینبررسی در سطح DNAژنومی fg 100 تعیین شد.
نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که با توجه به محدودیتها و مشکلات روشهای جداسازی آزمایشگاهی میتوان از روش PCR
استفاده کرد به عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونههای غذایی به باکتری سالمونل انتریتیدیس
Nayebi N, Ghorashi S A, Harzandi N, Shamsara M, Tabarai B, Bakhtiari A. Diagnostic value of PCR method for detection of Salmonella enteritidis contamination in poultry products in Karaj. MEDICAL SCIENCES 2011; 21 (1) :32-37 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.html
نایبی نگار، قرشی سیدعلی، هرزندی ناصر، شمس آرا مهدی، تبرایی بهمن، بختیاری امیر. ارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرج. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1390; 21 (1) :32-37