[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 261-251 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی
داریوش مهاجری 1، یوسف دوستار2
1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز ، daryoushmohajeri@yahoo.com
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز
چکیده:   (21032 مشاهده)
سابقه و هدف: سیسپلاتین به‌عنوان یک داروی ضدسرطانی مهم، برای کبد به شدت سمّی می‌باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات محافظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در برابر سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش‌صحرایی می‌باشد.
روش بررسی: 40 سر موش صحرایی نر ویستار به‌طور تصادفی در پنج گروه هشت‌تایی، شامل 1- شاهد سالم، 2-شاهد مسموم 3-شاهد مثبت، 4 و 5-تیمار با عصاره، توزیع گردیدند. سیسپلاتین ( 4/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) روزانه و به مدت 8 هفته به‌صورت داخل صفاقی به گروه‌های 2 تا 5 تزریق شد. هم‌زمان، به گروه‌های‌ 1 و 2 نرمال سالین (10 میلی‌لیتر بر کیلوگرم)، به گروه 3 سیلیمارین (50 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و به گروه‌های 4 و 5، عصاره الکلی کلاله زعفران (به ترتیب 40 و 80 میلی‌گرم بر کیلوگرم) گاواژ گردید. در پایان، سطح سرمی شاخص‌های آسیب کبد و عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها در هموژنات بافت کبد موش‌ها مورد سنجش قرار گرفت. آسیب‌شناسی بافتی نیز جهت ارزیابی درجات مختلف آسیب‌‌ کبد انجام شد.
یافته‌ها: در موش‌های دریافت کننده سیسپلاتین، عصاره الکلی کلاله زعفران و سیلیمارین، به‌طور معنی‌داری میزان آنزیم‌های شاخص عملکرد کبد و بیلی‌روبین تام را کاهش و سطوح آلبومین و پروتئین تام سرم را افزایش دادند. در این موش‌ها، عصاره و سیلیمارین به طور معنی‌داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی‌اکسیدان‌ها را به صورت وابسته به دوز افزایش دادند. در آسیب‌شناسی بافتی، سیلیمارین و عصاره الکلی کلاله زعفران، آسیب‌ کبدی ناشی از سیسپلاتین را بهبود بخشیدند، به‌طوری ‌که تغییرات بافتی در توافق با یافته‌های بیوشیمیایی بودند.
نتیجه‌گیری: عصاره کلاله زعفران احتمالاً با خواص آنتی‌اکسیدانی خود، کبد موش‌های صحرایی را در برابر اثرات توکسیک سیسپلاتین محافظت می‌کند.
واژه‌های کلیدی: زعفران، سیسپلاتین، سمیّت کبدی، آنتی‌اکسیدان، موش صحرایی
متن کامل [PDF 454 kb]   (4087 دریافت)    
نيمه آزمايشي : موردي- شاهدي | موضوع مقاله: پاتولوژي
دریافت: 1390/11/26 | انتشار: 1390/11/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajeri D, Doustar Y. Protective effect of ethanolic extract of Crocus sativus L. (Saffron) stigma against Cisplatin induced hepatotoxicity in rats. MEDICAL SCIENCES 2012; 21 (4) :251-261
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-523-fa.html

مهاجری داریوش، دوستار یوسف. اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1390; 21 (4) :251-261

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-523-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660