سابقه و هدف: دامنه هر یک از شکل موجهای (I-V) پاسخ شنوایی ساقه مغز در زمان ثبت با تکرار میزان تحریک 5pps خیلی کوتاه است که با افزایش این میزان تحریک می توان امکان دستیابی به امواج شفافتر نسبت به ثبت آنها در میزان تحریک کمتر را تضمین کرد. افزایش تکرار میزان تحریک ساقه شنوایی مغز از یک طرف، امکانارایه پاسخ سریعتر را فراهم می آورد و از طرف دیگر زمینه تفسیر آن دسته از اختلالاتی که با میزان تحریک کمتر ساقه شنوایی مغز امکان پذیر نیست، مهیا می سازد. لذا این مطالعه به منظور دستیابی به اطلاعات جامعتر در اثر تکرار میزان تحریکهای صوتی بر پاسخ ساقه شنوایی مغز بر حسب سن و جنس انجام گرفت.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی مقدار تاثیر تکرار هریک از میزان تحریکهای 5pps، 10pps، 20pps، 50pps و 100pps بر زمان وقوع دو شکل موج I، V و اختلاف فواصل بین آنها (I-V) بر حسب افزایش سن در دو جنس زن و مرد با انتخاب 63 زن و مرد سالم در سنین مختلف، و با استفاده از 3 الکترود ثبت شد.
یافته ها: با افزایش سن در هر دو جنس، زمان وقوع هر یک از شکل موجهایI و V و اختلاف فاصله بین آنها (I-V) نیز افزایش یافت. زمان وقوع هر یک از شکل موجها و اختلاف بین آنها در زنان نسبت به مردان کمتر بود. افزایش تکرار میزان تحریک بر نقاط مختلف مسیر شنوایی تا ساقه مغز از 5pps به 100pps منجر به افزایش زمان وقوع شکل موجها و اختلاف بین آنها در همه سنین و هر دو جنس شد.
نتیجه گیری: میزان تغییر زمان وقوع شکل موجها I و V در دو گروه سنی هر دو جنس با افزایش تکرار میزان تحریک از 50pps به 100pps بیشتر و این تغییر زمان در 50pps چشمگیرتر است. همچنین این تغییرات در شکل موج V نسبت به شکل موج I در سنین مختلف هر دو جنس قابل ملاحظه است.
فلاح تفتی محمد، شوشتریان سیدمحمدمسعود. اثر تکرار میزان تحریک صوتی بر دو شکل موج I و V پاسخ شنوایی ساقه مغزی (BAEP) در افراد عادی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1386; 17 (4) :193-197