[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 56-51 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه فاکتورهای فارماکوپه‌ای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلول‌های پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایران
محمدرضا فاضلی1 ، ندا سبزه چیان2 ، آرش محبوبی 3، سیدمهدی رضایت2 ، نسرین صمدی1 ، حسین جمالی فر1
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهران ، arashmahboubi@gmail.com
چکیده:   (20235 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به سازندگان مختلف محلول های پوویدون آیوداین، دراین تحقیق کیفیت محلولهای موجود مطابق با معیارهای فارماکوپه و تاثیر فاکتور رقت بر زمان اعمال اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون ها بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، pH فراورده ها، میزان آیداید و ید در دسترس مطابق فارماکوپه 2009BP اندازه گیری شد. همچنین اثر ضد میکروبی نمونه‌های ایرانی و دو نمونه مشابه خارجی بر میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوسATCC 29737 و سودوموناس آئروژینوزاATCC 28753 ، به عنوان نماینده باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، در رقتهای 1، 5/1، 10/1، 20/1، 40/1، 60/1، 80/1، 100/1، 200/1 و 300/1 بررسی شد و میزان نابودی میکروارگانیسم ها بعد از مجاورت در زمانهای 15، 30، 60 و 120 ثانیه تعیین گردید.
یافته ها: تمام فرمولاسیونها دارای ویژگیهای فارماکوپهای قابل قبول بوده وسرعت تاثیر متناسب با میزان رقت افزایش می یافت. این روند در فرآورده های مختلف متفاوت بوده و در زمان 15 ثانیه رقت 10/1 به مراتب از محلول خالص بهتر بود. رقیق سازی بیشتر از حد بهینه باعث کاهش اثر نسبت به رقت های کمتر بود.
نتیجه گیری: فاکتور رقت، فاکتور بسیار حساسی در اثر ضد باکتریایی فرآورده های پوویدون آیوداین است. این نکته می تواند به تفاوت میزان ید آزاد در هر یک از این فرآورده های تجاری و تفاوت در میزان ید در دسترس آنها بازگردد
واژه‌های کلیدی: محلول پوویدون آیوداین، ضد عفونی کننده، رقت، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا
متن کامل [PDF 343 kb]   (3745 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: 1391/1/15 | انتشار: 1391/1/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazeli M R, Sabzechian N, Mahboubi A, Rezayat S M, Samadi N, Jamalifar H. Pharmacopoeial specifications and effect of dilution on bactericidal activity of commercially available povidone iodine solutions in Iran. MEDICAL SCIENCES 2012; 22 (1) :51-56
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-543-fa.html

فاضلی محمدرضا، سبزه چیان ندا، محبوبی آرش، رضایت سیدمهدی، صمدی نسرین، جمالی فر حسین. مطالعه فاکتورهای فارماکوپه‌ای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلول‌های پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایران. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1391; 22 (1) :51-56

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-543-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645