[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 210-205 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید میکروکپسول های امگا-3 با روش کوآسرواسیون
هدیه علوی طلب
دکترای تخصصی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران ، halavi@iautmu.ac.ir
چکیده:   (12643 مشاهده)
سابقه و هدف: سه اسید چرب امگا-3 که شامل آلفا لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) هستند در جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی نقش مهمی ایفا می‌کنند. افزودن میکروکپسول های امگا-3 به شیر و آب-میوه به منظور غنی سازی، ضمن آنکه باعث افزایش مدت زمان ماندگاری امگا-3 می‌شود، پایداری آن را نیز در برابر اکسیژن افزایش می‌دهد.
روش بررسی: میکروکپسولاسیون امگا-3 روغن کپور نقره ای به روش توده‌ای شدن ترکیبی با ژلاتین و صمغ عربی انجام گرفت. اثر دورهای متفاوت هم‌زن، اثر قدرت یونی با استفاده غلظت‌های متفاوت نمک و اثر دستگاه هموژنایزر در دورهای بال بر روی شکل ظاهری و میانگین اندازه میکروکپسول ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین اندازه میکروکپسول‌ها در دورهای rpm 100، rpm 300، rpm 500، rpm 750 و rpm 1000 به ترتیب برابر با mµ8/0±2/537، mµ5/0 ±4/84، mµ 4/0±98/12، mµ 5/0±24/8 و mµ 7/0 ± 4 بود. در غلظت 1/0 مولار نمک، میانگین اندازه میکروکپسول‌ها به mµ 2/0±3 /3 رسید.
نتیجه‌گیری: این بررسی نشان می‌دهد که شرایط بهتر برای تهیه میکروکپسول‌ها در دور هم‌زن rpm 1000 و غلظت 1/0 مولار نمک می‌باشد . میکروکپسول‌های به دست آمده با چنین شرایطی در دورهای rpm 15000 تا rpm 75000 هموژنایزر پایدار باقی ماندند.
واژه‌های کلیدی: ژلاتین، صمغ عربی، قدرت یونی، امگا-3، توده‌ای شدن ترکیبی
متن کامل [PDF 315 kb]   (5567 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: شیمی
دریافت: 1391/7/2 | انتشار: 1391/6/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavi Talab H. Production of omega-3's microcapsules by coacervation method . MEDICAL SCIENCES 2012; 22 (3) :205-210
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-593-fa.html

علوی طلب هدیه. تولید میکروکپسول های امگا-3 با روش کوآسرواسیون. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1391; 22 (3) :205-210

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-593-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645