:: دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
محمدرضا عبدالحسینی1 ، محمدباقر سهرابی 2، سلماز کلهر3 ، پونه ذوالفقاری3 ، الهه یحیایی4
1- متخصص جراحی عمومی، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
2- پژوهشگر، پزشک عمومی، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، mb.sohrabi@yahoo.com
3- پژوهشگر، پزشک عمومی، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
4- پژوهشگر، کارشناس مدیریت، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
سابقه و هدف: آپاندیسیت یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین مشکلات جراحی بوده که تشخیص آن مشکل و بر پایه معاینات بالینی و تست‌های آزمایشگاهی می‌باشد. در این تحقیق، میزان CRP و پلاکت در بیماران آپاندیسیتی پرفوره و غیر پرفوره با هم مقایسه شده است.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی مبتلایان به آپاندیسیت حاد در طی سال 90 انجام شد. برای بیماران فوق آپاندکتومی به روش استاندارد انجام و آنگاه بیماران به دو گروه آپاندیسیت پرفوره و غیرپرفوره تقسیم شدند. داده‌ها پس از جمع‌آوری با کمک نرم افزار SPSS و آزمون‌های مرتبط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: از 160 بیمار مورد مطالعه، 124 بیمار (5/77%) مرد و بقیه زن بودند . 49 بیمار (6/30%) آپاندیسیت پرفوره و 111 بیمار (4/69%) آپاندیسیت غیر پرفوره داشتند. میانگین سنی 15/20±35/28 سال در گروه پرفوره و 65/21±75/27 سال در گروه غیرپرفوره بود. رابطه معنی‌داری از نظر جنس بین دو گروه یافت نشد، ولی‌ مشخص شد با افزایش سن شانس پرفوره شدن آپاندیسیت بیشتر می‌شود (نسبت شانس 1/1). میزان CRP در گروه پرفوره به طور معنی‌داری از گروه غیرپرفوره بیشتر بود (003/0>p)، ولی در خصوص میزان پلاکت در بین دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که میتوان از CRP در تشخیص نوع شدید و پرفوره آپاندیسیت استفاده کرد، ولی به هیچ عنوان نمی‌توان آن را جایگزین معاینات دقیق بالینی و سونوگرافی نمود.
واژه‌های کلیدی: آپاندیسیت، پرفوره، CRP، پلاکت
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: جراحي
دریافت: 1392/6/31 | انتشار: 1392/6/24

Abdoulhosseini M R, Sohrabi M B, Kalhor S, Zolfaghari P, Yahyaei E. Comparison of serum level of CRP and platelet in acute perforated and non- perforated appendicitis in Imam Hossein hospital of Shahroud in 2011. MEDICAL SCIENCES 2013; 23 (3) :212-215