:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) ::
بهناز ریاض الحسینی ، محمدحسن زهیر ، علی مصطفایی 1، مهدی مهدوی ، مهرداد هاشمی
چکیده:   (19769 مشاهده)
سابقه و هدف: غضروف کوسه یکی از مکمل های دارویی در حذف تومور بیماران سرطانی است. البته در مورد اثر فراکشن 100 کیلو دالتونی آن بر سیستم ایمنی گزارشی اعلام نگردیده است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر این فراکشن بر رده سلولی سرطانی K562 و لنفوسیت های خون محیطی طبیعی انسان می باشد.
روش بررسی: در این تحقیق تجربی، جهت تخلیص پروتئین 100 کیلو دالتونی غضروف کوسه ماهی از روش تخلیص کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون استفاده گردید. رده سلول سرطانی و لنفوسیت های خون محیطی طبیعی در محیط (RPMI1610 (Sigma بعلاوه 10% سرم جنین گاوی، گلوتامین، پنی سیلین - استرپتومایسین در دمای 37 درجه بمدت 2روز کشت داده شد. سلول های تک هسته ای طبیعی خون محیطی بوسیله فایکول جمع آوری گردیدند. توان حیاتی سلول ها با روش آزمون توان حیاتی (MTT) ارزیابی شد.
یافته ها: در روش MTT، سرکوب سلول های سرطانی K562 در غلظت های 15mg به طور معنی داری نسبت به گروه های کنترل بیشتر بود (01/0>P).
نتیجه گیری: در این بررسی برای اولین بار القای مرگ سلولی پروتئین 100 کیلو دالتونی غضروف کوسه ماهی بر رده سلولی سرطانی K562 در محیط خارج از بدن (in vitro) مشخص گردید.
واژه‌های کلیدی: غضروف کوسه ماهی، کانسرتراپی، رده سلولی سرطانی K562
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1386/3/25

Riaz-Alhosseini B, Zahir M, MOstafaie A, Mahdavi M, Hashemi M. Surveying the effect of 100 kD protein of shark cartilage on erythroleukemic K562 cell line and normal lymphocytes . MEDICAL SCIENCES 2007; 17 (2) :75-80

ریاض الحسینی بهناز، زهیر محمدحسن، مصطفایی علی، مهدوی مهدی، هاشمی مهرداد. بررسی اثر پروتئین 100 کیلو دالتونی غضروف کوسه ماهی بر رده سلولی سرطانی K562 و لنفوسیت های خون محیطی طبیعی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1386; 17 (2) :75-80