[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضد ویروسی عصاره میوه سماق (Rhus coriaria L.) بر ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک مقاوم به آسیکلوویر
مسعود پارسانیا1، محمدباقر رضایی2، سیدحمیدرضا منوری3، کامکار جایمند2، سید میلاد موسوی جزایری4، مهدی رزازیان5، محمدحسین نجارها6
1- گروه میکروب شناسی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mparsania@iautmu.ac.ir
2- موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، تهران، ایران
3- گروه ویروس شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات گیلان، ایران
5- میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات گیلان، ایران
6- مرکز تحقیقات ژنومیک پزشکی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (8037 مشاهده)

سابقه و هدف: ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک (HSV-1)، ویروس شایعی در انسان است. میزان مقاومت این ویروس به آسیکلوویر در حال افزایش است. در این تحقیق، اثرات ضدویروسی عصاره هیدروالکلی میوه سماق (Rhus coriaria L.) علیه HSV-1 مقاوم به آسیکلوویر در مراحل قبل، حین و بعد از آلودگی رده سلولی HeLa مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از تست­های MTT و تریپان بلو برای تعیین اثرات سمی عصاره بر سلول HeLa  استفاده شد. اثرات ضد ویروسی عصاره بر HSV-1 مقاوم به دارو قبل از عفونت و در غلظت­های مختلف عصاره مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت سیتوتوکسیک موثر در زمان­های مختلف تکثیر ویروس بعد از جذب ویروس مورد ارزیابی قرار گرفت. تیتر ویروس توسط روش 50% دوز عفونی کننده کشت سلول (TCID50) تعیین شد.

یافته­ ها: مقدار CC50 و حداقل غلظت سیتوتوکسیک موثر به ترتیب µg/ml 780  و µg/ml 390  تعیین شد. مجاورسازی HSV-1 مقاوم به دارو با عصاره منجر به کاهشlog10 TCID50 1 در تیتر ویروس بعد از 3 و 4 ساعت شد. بیشترین کاهش در تیتر ویروس 2 و 4 ساعت بعد از عفونت سلول­ها با ویروس بود، به طوری که مقدار ویروس را log10 TCID50 7/1 نسبت به گروه شاهد کاهش داد.

نتیجه­گیری: اثر ضد ویروسی عصاره میوه سماق بر HSV-1 مقاوم به دارو بعد از عفونت، بیشتر از مجاورسازی ویروس و عصاره قبل از جذب ویروس است.

واژگان کلیدی: عصاره سماق، اثرات ضد ویروسی، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک.

واژه‌های کلیدی: عصاره سماق، اثرات ضد ویروسی، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک
متن کامل [PDF 347 kb]   (2688 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: ويروس شناسي
دریافت: 1395/4/26 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1396/1/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsania M, Rezaee M B, Monavari S H, Jaimand K, Mousavi Jazayeri S M, Razazian M et al . Evaluation of antiviral effects of sumac (Rhus coriaria L.) fruit extract on acyclovir resistant Herpes simplex virus type 1. MEDICAL SCIENCES 2017; 27 (1) :1-8
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1211-fa.html

پارسانیا مسعود، رضایی محمدباقر، منوری سیدحمیدرضا، جایمند کامکار، موسوی جزایری سید میلاد، رزازیان مهدی و همکاران.. بررسی اثرات ضد ویروسی عصاره میوه سماق (Rhus coriaria L.) بر ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک مقاوم به آسیکلوویر. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران 1396; 27 (1) :8-1

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1211-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4540