:: جلد 31 - ويژه نامه - کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی و صنایع غذایی تهران، دی 1400 ::
جلد 31 - ويژه نامه - کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی و صنایع غذایی تهران، دی 1400 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
نانوذرات طلا بر پایه عصاره رازیانه: بیوسنتز و خصوصیات
حانیه وشمگیری1 ، فرشته عتابی 2، ملیحه انتظاری3 ، ملک حکمتی4
1- گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ، ایران
2- 1. گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ، ایران ، f.atabi@iautmu.ac.ir
3- گروه ژنتیک، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ، ایران
4- گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ، ایران
چکیده:   (716 مشاهده)
سابقه و اهداف: دانه های رازیانه F. vulgare سرشار از متابولیت های مختلف ثانویه گیاهان (فیتوشیمیایی) مانند: اسیدهای پلی فنلی، فلانوئیدها و ساپونین ها هستند.
روش بررسی: پس ازعصاره­گیری دانه رازیانه با استفاده از شوف بالن، عصاره حاصل حاوی آنتول صاف گردیده، در بالن ژوژه ته گرد به محلول 5/0گرم نمک طلا در 250 میلی لیتر آب دیونیزه با حرارت نقطه جوش اضافه گردید.
یافته ها: رسوب سیاه رنگی از محلول نانوذره به رنگ قرمز یاقوتی بدست آمد. آزمون­هایSEM,  TEM, اندازه نانوذرات کمتر از 20 نانومتر بدست آمد. FT-IR وجود ذرات فلز را اثبات نمود. نمایش پراکندگی نانوذرات طلا با استفاده از map analysis عناصر تشکیل دهنده با استفاده از EDX به طور مناسبی تأیید شدند.
نتیجه گیری: نتایج بررسی تست های تاییدی FT-IR, SEM, TEM, EDX, map analysis  حاکی از تایید اندازه و شکل نانوذرات سنتز شده در این تحقیق می باشد. با بررسی اثر آن بر روی سلول های سرطانی، می توان کیفیت و میزان کشندگی آنها را نیز بررسی نمود.
 
واژه‌های کلیدی: نانوذرات طلا، رازیانه، آنتول.
متن کامل [PDF 990 kb]   (488 دریافت)    

دریافت: 1401/6/2 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 31 - ويژه نامه - کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی و صنایع غذایی تهران، دی 1400 برگشت به فهرست نسخه ها