:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 116-113 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط استفاده از رایانه و احساس دانش ‌آموزان در مورد مدرسه و تکالیف درسی آن
علی رمضان خانی ، محمد زراع 1، علیرضا باهنر، سیامک عالی خانی، علیرضا دلاوری، شبنم رهبانی، مهری صالحی سیچانی
1- ، zare100@yahoo.com
چکیده:   (18430 مشاهده)
سابقه و هدف: گسترش روزافزون استفاده از رایانه و قابلیت های متنوع این ابزار، می تواند در مقوله های مختلف زندگی افراد و بویژه دانش آموزان تاثیرات مثبت یا منفی بر جای گذارد. بررسی ارتباط استفاده از رایانه و احساسی که دانش آموزان در مورد مدرسه و تکالیف درسی دارند، موضوع این پژوهش قرار گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی تحلیلی و بین دانش آموزان کلاس های پنجم ابتدایی، دوم راهنمایی و اول دبیرستان شهرستان دماوند انجام شد. دانش آموزان مذکور، جامعه آماری این مطالعه را تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، 1872 دانش آموز دختر و پسر مورد مطالعه قرار گرفتند. ساعات استفاده از کامپیوتر به تفکیک روزهای هفته و روزهای تعطیل به عنوان متغیرهای مستقل و احساس دانش آموز در مورد مدرسه و فشار تکالیف منزل، به عنوان متغیرهای وابسته منظور شدند.
یافته ها: پسران بطور معنی داری استفاده بیشتری از رایانه داشتند (0005/0=p) و در روزهای کاری هفته، با افزایش مقطع تحصیلی استفاده از رایانه هم افزایش می یافت (03/0=p). دانش آموزانی که احساس بد در مورد مدرسه داشتند و آنهایی که فشار تکالیف منزل را بیشتر می دانستند، بطور معنی داری بیشتر از بقیه از رایانه استفادهمی کردند (01/0>p).
نتیجه گیری: استفاده اعتیادآمیز از رایانه در قالب بازیها، اینتـرنت و سایر موارد در برخی از دانش آموزان می تواند مشکلات جدی روانی و تحصیلی را به همراه آورد. لزوم توجه خانواده ها و مسوولین مدارس به استفاده منطقی و به اندازه از این وسیله توصیه می-شود.
واژه‌های کلیدی: رایانه، دانش آموزان، احساس نسبت به مدرسه، فشار تکالیف
متن کامل [PDF 133 kb]   (3252 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1386/3/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها