:: دوره 26، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
سید رحمت اله موسوی مقدم1 ، ندا ظهیری خواه 2، آرزو باورصادجانی3
1- مدیرگروه معارف اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان ، nedazahirikhah@gmail.com
3- دانشجوی کارشناسی روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اندیمشک

سابقه و هدف: هوش معنوی بیانگر مجموعه­ای از توانایی­ها و ظرفیت­ها و منابع معنوی است. گرایش به کمال و کمال گرایی در نهادهای انسان ها وجود دارد و راهبردهای مقابله­ای عبارت از شیوه­های آگاهانه و منطقی مدارا با اضطراب­های زندگی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین هوش معنوی و کمال گرایی با راهبردهای مقابله­ای در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور شوش بود.

روش بررسی: در این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی، از کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر شوش، تعداد 280 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه کمال گرایی هویت و فلت (1991)، هوش معنوی کینگ (2008) و راهبردهای مقابله­ای بود. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار SPSS 21  و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

یافته­ها: رابطه معنی­داری میان هوش معنوی و راهبردهای مقابله­ای و میان کمال­گرایی و راهبردهای مقابله­ای وجود داشت؛ به گونه­ای که با افزایش هوش معنوی و کمال گرایی، میزان استفاده از راهبردهای مقابله­ای نمونه مورد بررسی بیشتر شد. همچنین، رابطه معنی دار و مثبتی میان کمال­گرایی و هوش معنوی وجود داشت.

نتیجه­گیری: به دلیل تاثیر هوش معنوی و کمال گرایی بر بهداشت روانی، به خصوص استفاده از استراتژی­های مقابله­ای، بهتراست که مردم با افزایش هوش معنوی و کمال گرایی،  به طرق مختلف، باعث تسهیل تصمیم گیری­هایشان در  زندگی شوند.

واژگان کلیدی: هوش معنوی، کمال گرایی، راهبردهای مقابله­ای، دانشجویان.

واژه‌های کلیدی: هوش معنوی، کمال گرایی، راهبردهای مقابله­ای، دانشجویان
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1394/4/16 | پذیرش: 1394/6/23 | انتشار: 1394/12/25

Musavimoghadam S R, Zahirikhah N, Bavarsadjani A. Prediction of relationship between spiritual intelligence and perfectionism with coping strategies among students of Payam Noor University of Susa city. MEDICAL SCIENCES 2016; 26 (1) :56-60