[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 159-155 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت آگاهی پزشکان عمومی در زمینه مشاوره ترک دخانیات
فهیمه رمضانی تهرانی ، حسین ملک افضلی ، شیرین جلالی نیا 1، مرضیه رستمی دوم ، نیلوفر پیکری
چکیده:   (19202 مشاهده)
سابقه و هدف: بیش از یک ششم جمعیت جهان سیگاری هستند و پیش بینی می شود تا سال 2020 میلادی استعمال دخانیات به عمده ترین علت قابل پیشگیری مرگ و میر بدل گردد. صاحب نظران بر این باورند که عدم مصرف سیگار در پزشکان می تواند مهم ترین عامل تاثیر گذار بر عملکرد گرایش به سیگار یا ترک آن در جامعه باشد. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی پزشکان عمومی در زمینه مشاوره ترک دخانیات بود.
روش بررسی: این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی انجام گرفت و از مجموع 25600پزشک عمومی شاغل در کشور در زمان انجام مطالعه، بر اساس حجم نمونه مورد نیاز 5140 نفر به روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای (به تناسب سهم پزشکان عمومی شاغل در هر استان) با احتساب فاصله انتخاب، از روی فهرست پزشکان سازمان نظام پزشکی انتخاب شدند و به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد سازمان جهانی بهداشت که بدین منظور تدوین شده و همزمان در چند کشور به اجرا در آمده بود، استفاده گردید.
یافته ها: در مجموع 74% پزشکان تحت مطالعه مذکر و مابقی مونث و حدود 16% از آنها سیگاری بودند و 6/4% نیز در گذشته سابقه مصرف آن را داشتند. کمتر از یک سوم پزشکان شرکت کننده در این مطالعه در زمینه روش های ترک دخانیات آگاهی داشتند و تنها 9% پزشکان در طی دوران تحصیل یا پس از آن از طریق دوره های بازآموزی، روش های ترک دخانیات را آموزش دیده بودند. نیاز به آموزش های ویژه در زمینه ترک دخانیات نقطه ضعفی بود که از سوی بیش از 80% پزشکان ابراز گردید.
نتیجه گیری: ارتقای نگرش و آگاهی پزشکان علاوه برآنکه برنحوه عملکرد آنان در قبال ترغیب جامعه به دوری گزیدن ازمحصولات دخانی و احیانا ترک مصرف آنها تاثیر می گذارد،‌ در شکل دادن الگوی رفتاری جامعه نیز بی تاثیر نخواهد بود، لذا بجاست که در دوره های آموزشی و بازآموزی بدین مهم اهتمام ورزیده شود.
واژه‌های کلیدی: پزشکان عمومی، آگاهی، مصرف دخانیات، مشاوره ترک.
متن کامل [PDF 175 kb]   (2969 دریافت)    
موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani Tehrani F, Malekafzali H, Jalalinia S, Rostami dovvom M, Peikari N. General practitioners knowledge about smoking cessation approaches. MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (3) :155-159
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-117-fa.html

رمضانی تهرانی فهیمه، ملک افضلی حسین، جلالی نیا شیرین، رستمی دوم مرضیه، پیکری نیلوفر. بررسی وضعیت آگاهی پزشکان عمومی در زمینه مشاوره ترک دخانیات. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (3) :155-159

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-117-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645