سابقه و هدف: با توجه به نقش تغذیه ای روغن کنجد و عدم ایجاد اختلال در دستگاه قلب و گردش خون، در این تحقیق اثر روغن کنجد بر میزان کلسترول خون موش های سفید آزمایشگاهی نر پیر و جوان مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: موش های جوان و پیر هر کدام به چهار گروه تقسیم شدند که شامل یک گروه شاهد با جیره غذایی معمولی و گروه های دیگر به ترتیب دو، سه و چهار هفته از غذای حاوی روغن کنجد 10 درصد استفاده کردند. تعداد 8 سر موش برای هر گروه آزمایشی انتخاب شدند. در پایان آزمایش، نمونه خون از قلب گرفته شد و با کیت مربوط به روش آنزیماتیک اندازه گیری شد. یافته ها: غلظت کلسترول تام در گروه موش های جوان دریافت کننده روغن کنجد 10 درصد به مدت دو، سه و چهار هفته کاهش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت (P<0.05). هم چنین غلظت کلسترول تام در گروه موش های پیر دریافت کننده روغن کنجد 10 درصد به مدت دو، سه و چهار هفته کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد پیر نشان داد (P<0.05). نتیجه گیری: احتمالا اسیدهای چرب غیراشباع و لسیتین موجود در روغن کنجد، باعث کاهش میزان کلسترول خون می شود.
Shafahi M, Moazedi A A. The effect of sesame oil on blood cholesterol level in aged and young rats . MEDICAL SCIENCES 2008; 18 (1) :13-16 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-125-fa.html
شفاهی منیره، معاضدی احمدعلی. بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن کنجد بر میزان کلسترول خون موش های صحرایی نر پیر و جوان. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1387; 18 (1) :13-16