[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 28، شماره 4 - ( زمستان97 1397 ) ::
جلد 28 شماره 4 صفحات 269-259 برگشت به فهرست نسخه ها
میانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان
محمدرضا نوری دلویی1 ، مائده عرب پوز2
1- دکترای ژنتیک مولکولی پزشکی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nooridaloii@tums.ac.ir
2- دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (5313 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان از جمله بیماری‌های پیچیده­ای است که در بروز آن مجموعه­ای از عامل‌های ژنتیکی و محیطی مشارکت دارند. تغذیه از جمله عامل‌های محیطی است که به سهم خود می‌تواند از بروز سرطان و بیماری‌های دیگر پیشگیری کرده یا موجب آن‌ها شود. هر یک از اجزاء رژیم غذایی در مهار رشد سلول‌های توموری، سازوکاری را به‌کار می­گیرند و یا در مسیرهای علامت رسانی (signaling) سلول با مولکول‌های دیگر میانکنش برقرار می‌کنند. در این مقاله مروری، مباحث "ژنومیک تغذیه­ای" و "ژنتیک تغذیه­ای" مطرح شده است. "ژنومیک تغذیه­ای" اثر تغذیه بر روی بیان ژن و در نتیجه بر روی پروتئوم و متابولوم را بررسی می‌کند. ژنتیک تغذیه­ای اثر واریانت‌های ژنی در پاسخ به مواد غذایی در افراد را مطالعه می‌کند، به نحوی که واریانت‌های ژنی در افراد می‌تواند پاسخ آن‌ها به مواد غذایی را تغییر دهد. هم‌چنین اجزاء غذایی می‌توانند موجب تغییرات اپی ژنتیکی و درنتیجه تغییر بیان ژن شوند. نشان داده شده است که تغذیه بر طول تلومر کروموزوم ها نیز اثر می‌گذارد.
 
واژه‌های کلیدی: سرطان، ژنتیک تغذیه‌ای، ژنومیک تغذیه‌ای، تغییرات اپی‌ژنتیکی
متن کامل [PDF 280 kb]   (6910 دریافت)    
نيمه آزمايشي : مروري | موضوع مقاله: ژنتيك
دریافت: 1397/6/13 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/10/1
فهرست منابع
1. Get persistent links for your reference list or bibliography. Copy and paste the list, we’ll match with our metadata and return the links. Please register for citation matching, verify an email address, and agree to the terms. Members may also deposit reference lists here too.
2. eXtyles Logo Noori-Daloii MR, Ed. Emery's elements of medical genetics. 8th ed. Tehran, Iran: Jame-e-negar and Salemi Publication; 2017. [In Persian].
3. Noori-Daloii MR, ed. Medical molecular genetics in third millennium. Tehran, Iran: Samer Publication; 2012. [In Persian].
4. Mathers JC. Overview of genes, diet and cancer. Genes Nutr. 2007;2:67-70. [DOI:10.1007/s12263-007-0015-8]
5. Sharma P, Dwivedi S. Nutrigenomics and Nutrigenetics: New Insight in Disease Prevention and Cure. Indian J Clin Biochem. 2017;32:371-3. [DOI:10.1007/s12291-017-0699-5]
6. Beliveau R, Gingras D. Role of nutrition in preventing cancer. Canadian family physician Medecin de famille canadien. Can Fam Physician. 2007;53:1905-11.
7. Riscuta G, Dumitrescu RG. Nutrigenomics: implications for breast and colon cancer prevention. Methods Mol Biol. 2012;863:343-58. [DOI:10.1007/978-1-61779-612-8_22]
8. Li X, Feng Y, Liu J, Feng X, Zhou K, Tang X. Epigallocatechin-3-gallate inhibits IGF-I-stimulated lung cancer angiogenesis through downregulation of HIF-1alpha and VEGF expression. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2013;6:169-78. [DOI:10.1159/000354402]
9. Noori-Daloii MR,Yaghoobi MM, Apoptosis and its relation to cancer, Part I. Journal of Razi 2000; 1: 7-27. [In Persian].
10. Noori-Daloii MR,Yaghoobi MM, Apoptosis and its relation to cancer, Part II. Journal of Razi 2000; 2: 18-36. [In Persian].
11. Hou TY, Davidson LA, Kim E, Fan YY, Fuentes NR, Triff K, et al. Nutrient-Gene Interaction in Colon Cancer, from the Membrane to Cellular Physiology. Annu Rev Nutr. 2016;36:543-70. [DOI:10.1146/annurev-nutr-071715-051039]
12. Vanden Heuvel JP. Nutrigenomics and nutrigenetics of omega3 polyunsaturated fatty acids. Prog Mol Biol Transl Sci. 2012;108:75-112. [DOI:10.1016/B978-0-12-398397-8.00004-6]
13. Patel VH. Nutrition and prostate cancer: an overview. Expert Rev Anticancer Ther. 2014; 14:1295-304. [DOI:10.1586/14737140.2014.972946]
14. Noori-Daloii MR, Abdolah Zadeh R. Role of p53 in apoptosis and cancer therapy. Horizon of Medical Sciences, 2014, 20: 191-201. [In Persian].
15. Nikitina D, Chen Z, Vallis K, Poll A, Ainsworth P, Narod SA, et al. Relationship between Caffeine and Levels of DNA Repair and Oxidative Stress in Women with and without a BRCA1 Mutation. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2015;8:174-84. [DOI:10.1159/000439110]
16. Noori-Daloii MR, Tabarestani S. Molecular Genetics and gene therapy in breast cancer. The Journal of Faculty of Medicine, Sabzevar University of Medical Science 2010; 17:74-87. [In Persian].
17. Rescigno T, Micolucci L, Tecce MF, Capasso A. Bioactive Nutrients and Nutrigenomics in Age-Related Diseases. Molecules. 2017;22: pii: E105. [DOI:10.3390/molecules22010105]
18. Da Costa LA, Badawi A, El-Sohemy A. Nutrigenetics and modulation of oxidative stress. Ann Nutr Metab. 2012;60:27-36. [DOI:10.1159/000337311]
19. Theodoratou E, Timofeeva M, Li X, Meng X, Ioannidis JPA. Nature, Nurture, and Cancer Risks: Genetic and Nutritional Contributions to Cancer. Annu Rev Nutr. 2017;37:293-320. [DOI:10.1146/annurev-nutr-071715-051004]
20. Riscuta G. Nutrigenomics at the Interface of Aging, Lifespan, and Cancer Prevention. J Nutr. 2016;146:1931-39. [DOI:10.3945/jn.116.235119]
21. Kang JX. Nutrigenomics and cancer therapy. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2013;6:I-II. [DOI:10.1159/000353144]
22. Preuss C, Das MK, Pathak YV. Genomics and natural products: role of bioinformatics and recent patents. Recent Pat Biotechnol. 2014;8:144-51. [DOI:10.2174/1872208309666140904110312]
23. Rock CL, Lampe JW, Patterson RE. Nutrition, genetics, and risks of cancer. Annu Rev Public Health. 2000;21:47-64. [DOI:10.1146/annurev.publhealth.21.1.47]
24. Chittiboyina S, Chen Z, Chiorean EG, Kamendulis LM, Hocevar BA. The role of the folate pathway in pancreatic cancer risk. PloS One. 2018;13:e0193298. [DOI:10.1371/journal.pone.0193298]
25. Davis CD, Milner JA. Nutrigenomics, vitamin D and cancer prevention. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2011;4:1-11. [DOI:10.1159/000324175]
26. Marcadenti A, Assis Coelho RCL. Dietary Antioxidant and Oxidative Stress: Interaction between Vitamins and Genetics. J Nutrition Health Food Sci. 2015;3(1): 1-7. [DOI:10.15226/jnhfs.2015.00138]
27. Bishop KS, Ferguson LR. The interaction between epigenetics, nutrition and the development of cancer. Nutrients. 2015;7:922-47. [DOI:10.3390/nu7020922]
28. Sapienza C, Issa JP. Diet, Nutrition, and Cancer Epigenetics. Annu Rev Nutr. 2016;36:665-81. [DOI:10.1146/annurev-nutr-121415-112634]
29. Elsamanoudy AZ, Neamat-Allah MAM, Mohammad FAH, Hassanien M, Nada HA. The role of nutrition related genes and nutrigenetics in understanding the pathogenesis of cancer. J Microsc Ultrastruct. 2016;4:115-22. [DOI:10.1016/j.jmau.2016.02.002]
30. Noori-Daloii MR, Eshaghkhani Y. IncRNAs: significance and function mechanisms. Medical Science Journal of Islamic Azad University-Tehran Medical Branch 2015;25:79-94.
31. Noori-Daloii MR, Eshaghkhani Y. IncRNAs roles in cancer occurrence. The Journal of Medical Science of Azad Islamic University 2015; 25:163-182. [In Persian].
32. Lubecka-Pietruszewska K, Kaufman-Szymczyk A, Stefanska B, Cebula-Obrzut B, Smolewski P, Fabianowska-Majewska K. Sulforaphane Alone and in Combination with Clofarabine Epigenetically Regulates the Expression of DNA Methylation-Silenced Tumour Suppressor Genes in Human Breast Cancer Cells. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2015;8:91-101. [DOI:10.1159/000439111]
33. Noori-Daloii MR, Shahriar H. Telomerase and its inhibition in cancer. Tehran Uni Med J 2009;67:599-607. [In Persian].
34. Gurung RL, Lim SN, Low GK, Hande MP. MST-312 Alters Telomere Dynamics, Gene Expression Profiles and Growth in Human Breast Cancer Cells. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2014;7:283-98. [DOI:10.1159/000381346]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori-Daloii M R, Arabpour M. Genetic and nutrition interaction and its association with the risk of cancer . MEDICAL SCIENCES 2018; 28 (4) :259-269
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1484-fa.html

نوری دلویی محمدرضا، عرب پوز مائده. میانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان . فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1397; 28 (4) :259-269

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1484-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 4 - ( زمستان97 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710