:: دوره 18، شماره 3 - ( پاييز 1387 ) ::
بررسی نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به MS عضو انجمن MS ایران در سال 1386
محمد صاحب الزمانی 1، فرنوش رشوند
1- ، m_Szamani@yahoo.com
چکیده:   (22034 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به عوارض و مشکلات ناشی از بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) و لزوم آموزش و مداخلات مناسب جهت افزایش کیفیت زندگی بیماران، در مطالعه حاضر نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به MS عضو انجمن MS ایران در سال 1386بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، 174بیمار مراجعه کننده به انجمن MS ایران بطور تصادفی آسان انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش فرم پرسش نامه بود که در 4 بخش تنظیم گردید.
یافته ها: اکثر بیماران (??.? درصد) در گروه سنی 39-32 سال، (??.? درصد) زن و (??.? درصد) متاهل بودند و??.? درصد آنها سابقه ابتلا به بیماری کمتر از 3 سال داشتند.??.? درصد بیماران احساس نیاز به آموزش در حد بالا داشتند،?.? درصد نیاز به آموزش در حد بالا در مورد ماهیت بیماری داشتند، 94 درصد در مورد مشکلات جنسی نیاز به آموزش داشتند، ??.? درصد در مورد روش های کنترل اضطراب نیاز به آموزش داشتند و??.? درصد در مورد مشکلات تهیه دارو نیاز به آموزش داشتند. هم چنین بین نیاز آموزشی در حیطه جسمی و تحصیلات (???/?=P)، بین نیاز آموزشی در حیطه روحی روانی و تحصیلات (???/?=P)، بین نیاز آموزشی در حیطه روحی روانی و پذیرش بیماری (???/?=P)، بین نیاز آموزشی در حیطه جسمی و دفعات بستری (???/?=P) و بین نیاز آموزشی در حیطه روحی روانی و دفعات بستری ارتباط معنی داری وجود داشت (???/?>P).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که برخی صفات مشخصه سبب شدت یافتن نیاز آموزشی می شود و بیماران در حیطه جسمی نسبت به حیطه روحی-روانی و اجتماعی-اقتصادی نیاز آموزشی بیشتری داشتند که لزوم توجه به این حیطه مشخص می شود.
واژه‌های کلیدی: نیاز آموزشی، MS، بیماران مبتلا به MS، انجمن MS
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1387/7/24

Sahebozzamani M, Rashvand F. The study of training demands of MS patients, members of Iran's MS Society in 2007. MEDICAL SCIENCES 2008; 18 (3) :195-199

صاحب الزمانی محمد، رشوند فرنوش. بررسی نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به MS عضو انجمن MS ایران در سال 1386. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1387; 18 (3) :195-199