:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1384 ) ::
بررسی جراحی آب مروارید با بیهوشی موضعی همراه با آرامبخشی و پایش
درویش حیدر
سابقه و هدف: کاتاراکت بیماری چشمی افراد مسن است که با ایجاد مشکل بینایی به دلیل کدورت عدسی، در بخش مهمی از جمعیت پیر از نظر روانی، اجتماعی و اقتصادی برای جامعه مشکل آفرین است. درمان جراحی کاتاراکت با خارج کردن عدسی و جایگزینی لنز مصنوعی انجام می شود. بیمارانی که جهت عمل انتخاب می شوند، ممکن است به دلیل بیماریهای همراه مثل دیابت ملیتوس، پرفشاری خون و بیماری ایسکمی قلبی برای بیهوشی عمومی پر خطر باشند، از طرفی ممکن است انجام عمل با روش بیهوشی موضعی به علت حرکت، سرفه و لرزش حین عمل خطرناک باشد. هدف این پژوهش بررسی کارایی روش آرام بخشی (sedation) با مانیتورینگ در جراحی کاتاراکت با بی حسی موضعی می باشد.مواد و روشها: از میان بیماران لیست شده برای جراحی کاتاراکت بصورت سرپایی در مدت 5/1 سال، 60 نفر، شامل 40 مرد و 20 زن بطور تصادفی انتخاب شدند. همه بیماران با روش یکسان با بیهوشی موضعی همراه با آرام بخشی و مانیتورینگ جراحی شدند.یافته ها: در هر 60 بیمار عمل جراحی کاتاراکت با روش بیحسی موضعی همراه با کاربرد داروهای sedative و مانیتورینگ های لازم با موفقیت انجام شد. عارضه مشخصی ناشی از داروهای sedative مثل آپنه تنفسی مشاهده نشد. بیشترین عارضه مشاهده شده افزایش در تعداد ضربان قلب بود که در 3/13 درصد افراد دیده شد.نتیجه گیری: بررسی نشان داد که در گروه بیماران پرخطر برای بیهوشی عمومی و هم برای روش موضعی جهت جلوگیری از ضایعات چشمی و انجام موفقیت آمیز جراحی نیاز به داروهای آرام بخش بیشتر و مانیتورینگ و مراقبت دقیق تر می باشد.
واژه‌های کلیدی: کاتاراکت، جراحی، مانیتورینگ، بیهوشی موضعی، آرام بخشی.
موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1384/1/26

Darvish H. Evaluating cataract operation with local anesthesia with sedation and monitoring. MEDICAL SCIENCES 2005; 15 (1) :47-50

درویش حیدر . بررسی جراحی آب مروارید با بیهوشی موضعی همراه با آرامبخشی و پایش. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1384; 15 (1) :47-50