:: دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1389 ) ::
بررسی بیان ژن پروتئینOpticin در رده های مختلف سلول های سرطانی
زهرا طهماسبی فرد 1، ، کاظم پریور ، حجت اله ربانی ، محمود جدی تهرانی ، شیدا همتی
سابقه و هدف: Opticin از دسته پروتئوگلایکان های کوچک غنی از لوسین عمدتاً در چشم انسان یافت می شود. همچنین opticin در سطوح پایینی نسبت به چشم، در بافت های طبیعی مغز، غضروف، کبد و پوست نیز شناسایی شده است. در این مطالعه، بیان opticin در رده‌های سلول های سرطانی انسان بررسی شد.
 روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، رده‌های سلول های سرطانی انسان شامل رده سلول A-172 (سرطان مغز)، رده سلول T47D (سرطان غدد پستانی)، رده سلول Paca-2 (سرطان پانکراس)، رده سلول Ej-138 (سرطان مثانه)، رده سلول Calu6 (سرطان ریه)، رده سلول ACHN (سرطان کلیه)، رده سلول SKOV3 (سرطان تخمدان)، رده سلول LS-180 (سرطان روده بزرگ)، رده سلول A-375 (سرطان پوست)، رده سلول PC3 (سرطان پروستات) و رده سلول ) CLL-CIIسرطان لوسمی لنفوسیتی مزمن) با دو روش RT-PCR وWestern blot برای بیان و حضور پروتئین opticin مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: همه رده های سلول های سرطانی به جز A-172 در هر دو سطح mRNA و پروتئین، opticin را بیان کردند. نتیجه گیری: در مطالعه حاضر، رده‌های سلول های سرطانی انسان، بیان opticin را نشان دادند، در حالی که گزارشات قبلی حاکی از عدم بیان opticin در بافت های طبیعی متناظر آنها بود. این پروتئین را می‌توان بعنوان یک مارکر سرطانی در نظر گرفت و تحقیقات آینده می‌تواند بیشتر در زمینه بررسی عملکرد این پروتئین در سرطان زایی معطوف گردد.
واژه‌های کلیدی: Opticin expression، Cancer cell lines، Human polyclonal Antibody(OPTC-N).
دریافت: 1389/6/13 | انتشار: 1389/6/24

Zahra Tahmasebi Fard1, Kazem Parivar, Hojjatollah Rabbani3, Mahmoud Jeddi Tehrani, Sheida Hemmati. Analysis of gene and protein expression of opticin in human cancer cell lines. MEDICAL SCIENCES 2010; 20 (2) :90-97

زهرا طهماسبی فرد ، ، کاظم پریور ، حجت اله ربانی ، محمود جدی تهرانی ، شیدا همتی . بررسی بیان ژن پروتئینOpticin در رده های مختلف سلول های سرطانی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1389; 20 (2) :90-97

دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها