:: دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1385 ) ::
دیانا هکاری 1، رحمت‌ محمدزاده ، رضا محمدزاده
1- ، dianahekari@yahoo.com
چکیده:   (19414 مشاهده)

سابقه و هدف: پژوهش حاضر به بررسی عوامل مستعدکننده کاتاراکت وابسته به سن در مراجعین به مراکز درمانی منتخب شهر تبریز می پردازد. از نقشهای حایز اهمیت پرستار نقش آموزش دهنده و پیشگیری کننده وی می باشد. او این کار را با تکیه بر دانش و عملکرد خود در مورد سلامت و بیماری در انسانها انجام می دهد و این امر جز با بررسی موشکافانه موارد ابتلا به بیماری و ارزیابی عوامل موثر در ایجاد آن ممکن نیست.

روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد-شاهدی و روش نمونه گیری آن مستمر بوده است. 500 نفر شامل 250 نفر در گروه مبتلا به کاتاراکت وابسته به سن و 250 نفر در گروه غیر مبتلا قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود.

یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد عامل شغل به عنوان یک عامل مستعدکننده فردی مطرح بوده است. همچنین کارکردن در فضای سرپوشیده (OR=1.56)، عدم استفاده از عینک آفتابی (OR=1.63)، سابقه بیماری دیابت (OR=2.06)، پرفشاری خون (OR=2.51)، سابقه مصرف قرص آسپرین (OR=3.89)، داروهای آرام بخش (OR=2.96)، مصرف کورتیکواستروئید (OR=2.01) و استفاده از چربی در رژیم غذایی از عوامل مستعدکننده کاتاراکت وابسته به سن بودند. همچنین شانس ابتلا به کاتاراکت وابسته به سن در اثر عوامل زیر افزایش یافتهسابقه خانوادگی ابتلا به کاتاراکت وابسته به سن، مصرف سیگار، سابقه برق گرفتگی و سابقه عکسبرداری از سر.

نتیجه گیری: با شناسایی عوامل مستعدکننده کاتاراکت وابسته به سن می توان گامی جهت پیشگیری یا به تاخیر انداختن سن ابتلا به این بیماری برداشت.

واژه‌های کلیدی: کاتاراکت وابسته به سن، عوامل مستعدکننده.
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/1/26

Hekari D, Mohammadzadeh R, Mohammadzadeh R. Risk factors of age-related cataract in patients admitted to. MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (1) :39-42

هکاری دیانا، محمدزاده رحمت‌، محمدزاده رضا. بررسی عوامل مستعد کننده کاتاراکت وابسته به سن در مراجعین به مراکز درمانی منتخب شهر تبریز. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (1) :39-42

دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها