:: دوره 20، شماره 3 - ( پاييز 1389 ) ::
رکسانا دارابی 1، همایون آقا محمدی ، علیرضا جعفری ، فرشید صادقی فرد ، گویک هاکوپیان
1- ، roksana_darabi@yahoo.com
سابقه و هدف: دیسمنوره اولیه یکی از شایع ترین شکایات ژنیکولوژیک در میان خانم های جوان است. طب سوزنی نوعی روش درمانی است که در تسکین درد در شرایط گوناگون موثر می باشد. ما در این مطالعه تأثیر طب سوزنی را در کنترل درد دیسمنوره اولیه مورد ارزیابی قرار دادیم.
روش بررسی: در یک مطالعه مداخله ای دوسوکور، 100 بیمار مبتلا به دیسمنوره اولیه به دو گروه مورد (9 جلسه طب سوزنی طی سه ماه) و شاهد (طب سوزنی در نقاط غیر مربوطه) تقسیم شدند. کلیه افراد مورد مطالعه اجازه استفاده از داروهای مسکن را داشتند. درد بیماران بر اساس معیار VAS طی سه ماه مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات بیماران در پرسش نامه ای ثبت شد و نتایج توسط t-test و به کمک نرم افزار SPSS 16 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان دهنده تأثیر آشکار طب سوزنی در کنترل درد دیسمنوره اولیه بعد از 3 ماه بود (0001/0>p). هیچ گونه عارضه جانبی مربوط به انجام طب سوزنی گزارش نشد. نتیجه گیری: طب سوزنی در بیماران مبتلا به دیسمنوره اولیه باعث بهبود درد شده و استفاده از آن روشی موثر و بدون عارضه در کاهش درد دیسمنوره اولیه می باشد.
نتیجه گیری: طب سوزنی در بیماران مبتلا به دیسمنوره اولیه باعث بهبود درد شده و استفاده از آن روشی موثرو بدون عارضه در کاهش درد دیسمنوره اولیه
می باشد.
واژه‌های کلیدی: دیسمنوره اولیه، طب سوزنی، درمان
نيمه آزمايشي : كارآزمايي باليني | موضوع مقاله: زنان و زايمان