:: دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) ::
سابقه و هدف: مطالعات اخیر نشان دهنده نقش ایمنوگلوبین داخل وریدی (IVIG) در کاهش زردی همولیتیک ایمیون نوزادی و کاهش نیاز به تعویض خون می باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر IVIG بر زردی همولیتیک نوزادی ناشی از ایزوایمیونیزاسیون ABO و Rh انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی از آبان 1386 تا آبان 1387 بر روی 80 نوزاد دچار زردی همولیتیک ناشی از ایزوایمیونیزاسیون ABO و Rh بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان مهدیه تهران انجام شد. این نوزادان به طور تصادفی در دو گروه مورد (فتوتراپی و IVIG) و شاهد (فتوتراپی) قرار گرفتند. IVIG با دوز 500 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن طی 4 ساعت و در صورت نیاز حداکثر تا 3 دوز تجویز گردید. همه نوزادان در طول مدت بستری از نظر شدت زردی، طول مدت فتوتراپی و مدت بستری در بیمارستان، نیاز به تعویض خون و عوارض IVIG ارزیابی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو و تی مستقل تحلیل شدند.
 یافته ها: در نوزادانی که علاوه بر فتوتراپی IVIG دریافت کردند، طول مدت فتوتراپی، مدت بستری در بیمارستان و نیاز به تعویض خون به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. هیچ عارضه ای ناشی از IVIG مشاهده نشد.
 نتیجه گیری: تجویز IVIG روشی مؤثر و بدون عارضه برای کاهش شدت زردی همولیتیک ایمیون نوزادی و کاهش نیاز به تعویض خون می باشد.
واژه‌های کلیدی: زردی همولیتیک ایمیون نوزادی، فتوتراپی، تعویض خون، ایمنوگلبولین داخل وریدی.
نيمه آزمايشي : كارآزمايي باليني | موضوع مقاله: نوزادان
دریافت: 1389/11/23 | پذیرش: 1392/3/7 | انتشار: 1392/3/7

The effects of intravenous immunoglobulin (IVIG) in hemolytic jaundice of the newborn due to ABO and Rh isoimmunization. MEDICAL SCIENCES 2011; 20 (4) :241-245

بررسی تأثیر ایمنوگلوبین داخل وریدی بر زردی همولیتیک نوزادی ناشی از ایزوایمیونیزاسیون ABO و Rh. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1389; 20 (4) :241-245