:: دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1386 ) ::
سیدمنصور رایگانی 1، محمدحسن بهرامی ، الهام دانش طلب، آرش دانش طلب
سابقه و هدف: عصب پرونئال فرعی (APN) یک واریاسیون آناتومیک است که می تواند باعث اختلال در بررسی های الکترودیاگنوزیس شود. در این آنومالی، پاسخ بدست آمده (Compound muscle action potential) CMAPاز (extensor digitorum brevis) EDBبا تحریک عصب پرونئال در دیستال از پروگزیمال کوچک تر است. در این مطالعه، فراوانی عصب APN در مراجعه کنندگان به بخش طب فیزیکی بیمارستان شهدا در سال های 1385-1384 بررسی شد.
روش بررسی: در مطالعه توصیفی حاضر، ‌بررسی CMAP عصب DPN در دیستال و پروگزیمال توسط دستگاه Neoro- Screen Toennis صورت گرفت. در صورت عدم مشاهده CMAP عضله EDB در مچ پا، در زیر قوزک خارجی تحریک صورت گرفت و در مواردی که CMAP در دیستال از پروگزیمال کمتر بود، APN تشخیص داده می شد.
یافته ها: 143 (7/62 درصد) زن و 87 (3/37 درصد) مرد با میانگین سنی 46/13±11/42 سال بررسی شدند. APN در 28 مورد (2/12 درصد) وجود داشت که در 5 مورد (9/17 درصد) دوطرفه و در 23 مورد (1/82 درصد) یک طرفه بود. در هر یک از دو جنس مرد و زن فراوانی APN 14 مورد (50 درصد) بود.
نتیجه گیری: شیوع APN در این مطالعه 2/12درصد بود که در 9/17 درصد موارد دو طرفه و در 1/82 درصد موارد یک طرفه بود.
واژه‌های کلیدی: الکترودیاگنوستیک، عصب پرونئال فرعی.
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1386/6/24

Rayegani S, Bahrami. Electrodiagnostic prevalence of accessory peroneal nerve in admitted patients in Shohada hospital . MEDICAL SCIENCES 2007; 17 (3) :153-155

رایگانی سیدمنصور، بهرامی محمدحسن، دانش طلب الهام، دانش طلب آرش. بررسی فراوانی الکترودیاگنوستیک عصب پرونئال فرعی در مراجعه کنندگان به بخش طب فیزیکی بیمارستان شهدای تجریش. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1386; 17 (3) :153-155

دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها