:: دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1386 ) ::
ارزیابی درمان دارویی کیست هیداتیک با آلبندازول و پرازی کوانتل
مهین جمشیدی 1، مینو محرز ، مهرانگیز زنگنه ، علی جمشیدی ماکیانی
1- ، mh_Jam@yahoo.com

سابقه و هدف: درمان استاندارد کیست هیداتیک جراحی است، اما در مواردی که کیست­های متعددی در ارگان­های حیاتی وجود داشته باشد و یا بیمار از نظر جراحی در ریسک خطر بالا باشد، درمان­های دارویی نظیر خانواده بنزیمیدازول­ها (آلبندازول-مبندازول) جایگزین می­گردد. در مطالعه اخیر درمان توام آلبندازول همراه با یک داروی موثر بر روی پروتواسکولکس­ها از خانواده ایزوکنیولین بنام پرازی­کوانتل مورد استفاده قرار گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه، 9 بیمار با کیست­های متعدد تحت درمان توام با آلبندازول 400 میلی گرم دو بار در روز و پرازی­کوانتل 40 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم دو بار در هفته به مدت 3 ماه قرار گرفتند. بیماران بطور متوسط 18 ماه پس از خاتمه درمان تحت پیگیری از نظر عود مجدد ضایعات بودند.

یافته­ها: بهبودی کامل بالینی در 7 مورد (7/77 درصد) و بهبودی نسبی بالینی در 2 مورد (2/22 درصد) مشاهده گردید. از نظر رادیولوژیک، بهبودی کامل در 5 مورد (6/55 درصد) و بهبودی نسبی در4 مورد (4/45 درصد) وجود داشت. یکی از بیماران پس از خاتمه درمان تحت بررسی هیستوپاتولوژیک قرار گرفت که محو شدن کامل لایه زایا گزارش شد.

نتیجه گیری : کاربرد توام آلبندازول و پرازی­کوانتل می­تواند به عنوان یک درمان جایگزین در بیماران مبتلا به کیست­های هیداتیک منتشر در ارگا­نهای حیاتی و یا بیماران در ریسک خطر بالای جراحی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: کیست هیداتیک، آلبندازول، پرازی‌کوانتل.
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1386/6/24

Jamshidi M, Mohraz M, Zanganeh M, Jamshidi Makiani A. Surveying SMN gene deletions in Iranian patients . MEDICAL SCIENCES 2007; 17 (3) :157-160

جمشیدی مهین، محرز مینو، زنگنه مهرانگیز، جمشیدی ماکیانی علی. ارزیابی درمان دارویی کیست هیداتیک با آلبندازول و پرازی کوانتل. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1386; 17 (3) :157-160

دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها